Kolbászos-káposztás metélt
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
2 hegyes zöldpaprika
20 dkg száraz kolbász
25 dkg fejes káposzta
2-4 dl zöldségleves
40 dkg hosszúmetélt
20 dkg koktélparadicsom
1 csokor petrezselyem
vaj
tejföl
só, bors
a hagymát apróra vágjuk, a zöldpaprikát felkarikázzuk, a káposztát csíkokra metéljük. a szárazkolbászt ferdén felszeleteljük. a koktélparadicsomokat felbevágjuk, és a petrezselymet finomra aprítjuk. a tésztát sós vízben kifőzzük.
kevés vajon megpirítjuk a kolbász szeleteket, majd egy kistányérra szedjük őket. a visszamaradt zsiradékba beletesszük a hagymát, a paprikát és kevés pirítás után a káposztát is. sózzuk, borsozzuk. amint a káposzta is összeesett és pirulni kezdett hozzáadjuk a zöldséglevest és kb. 10 percig pároljuk. a metéltet a káposztához keverjük és hozzáadjuk még a kolbászt és a paradicsomot is. meghintjük a petrezselyemmel, majd pár percig még együtt pirítjuk.
tálaláskor tejfölt adjunk hozzá.
jó étvágyat!