Tepsis krumplinudli
Hozzávalók:
80 dkg (lisztes) burgonya
5 dkg liszt
3 tojás
só, bors
reszelt szerecsendió
3 ek vaj
1 gerezd fokhagyma
1/4 l tej
pirospaprika
kakukkfű
a burgonyát megmossuk és héjastól puhára főzzük. ha megfőtt, meghámozzuk és krumplinyomóval áttörjük. ha kihűlt, összegyúrjuk a liszttel, az egyik tojással, majd a fűszerekkel ízesítjük.
a tésztából hosszú rudacskákat formázunk és 5 cm hosszú darabokra vágjuk, majd kizsírozott tepsibe vagy tűzálló tálba rakjuk. meglocsoljuk a megolvasztott vajjal és 200 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük.
közben a tejet összekeverjük a maradék tojással, a zúzott fokhagymával és ízlés szerint ízesítjük sóval, pirospaprikával. ezt a keveréket is a nudlira öntjük és még 10-15 percig sütjük.
tálaláskor apróra vágott friss kakukkfűvel szórjuk meg.
jó étvágyat!