Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Néhány szó rólam…

 

Barátaim Gabónak hívnak, innen jött a gasztrogabo elnevezés is. Élvezem a sütést-főzést, a receptkönyvek böngészését, a főzős műsorokat, szóval mindent, ami a kajáról szól. És persze szeretek enni.
Imádom a távoli tájak ételeit éppúgy, mint a hagyományos magyar konyhát. Szeretem a rákokat, a tojásos galuskát, a sajtokat, a friss fűszernövényeket, a piros gyümölcsöket és a csokoládét minden formában. Szívesen próbálok ki új ételeket, ízeket. Utazásaim során egészen extrémnek tűnő dolgokat is kipróbáltam már, mint például a kobra (még a vérét is megittam), selyemhernyó, denevér stb.
Azt vallom, hogy mindent meg kell kóstolni, csak utánna dönthetjük el, hogy szeretjük-e vagy sem.

 

Nagyon szeretek kísérletezni a receptekkel. Általában ihletet merítek egy-egy receptből vagy akár csak egy étel fotóból, aztán a saját kedvem szerint variálom. Alapvetően ösztönösen főzök, így sokszor csak úgy érzésből adagolom a hozzávalókat, bár a sütiknél be kell tartanom néhány alapszabályt.

Ide a gasztrogabo oldalra gyűjtöm az általam kedvelt, kipróbált recepteket, hátha mások számára is megtetszenek. :)

 

Mivel a sütés-főzés mellett fotózás is a hobbijaim közé tartozik, a receptek mellett saját fotóimat találhatjátok meg. 

 

Amire gasztro vonalon büszke vagyok:
1. A családom és barátaim mosolya, amikor a főztömet eszik.
2. Kipipálhatom a '15 perc hírnév' pontot a bakancslistámon, hiszen szerepeltem a TVPaprika 3 sorozatában is. 2010-ben a Tökös-Mákos c. tehetségkutató verseny résztvevőjeként küzdöttem meg a cukrász feladatokkal. Majd a verseny nyerteseként volt szerencsém a Receptdaráló c. műsor első szériájának (2011) desszertes részeit megcsinálni Bede Robival és Serényi Zsolttal. Sőt még a Receptdaráló Extra (2011) egyes részeiben is feltűntem. Az ismétléseknek hála, néha még láthattok manapság is.

dsc02017.jpg

 

3. Nyomtatásban is nyomot hagytam a világban, méghozzá könyv formájában. Egyrészt a Receptdarálós receptjeim is megjelentek könyvbe kötött formában, másrészt sikerült 2015 végén egy saját receptkönyvet összerakni. Ez utóbbi ugyan csak egy kis példányszámú nyomtatás volt, de szívemhez azért is áll nagyon közel, mert jótékony céllal született meg. Ugyanis a könyv eladásából származó teljes bevétel a Save The Children alapítvány támogatására ment.

 

gasztrogabo.jpg