top of page
KG4_edited.jpg

Hello, Gabó vagyok

Kőrösy Gabó, azaz gasztrogabo. 

Üdvözöllek a gasztro oldalamon. Remélem megtalálod itt azokat a recepteket, amik Neked is bejönnek és kipróbálod őket otthon.

Nézz körül bátran nemcsak a receptek között, hanem a galériában is. Ha bármi kérdésed lenne, akkor keress nyugodtan, szívesen válaszolok.

  • Facebook
  • Instagram

Egy kis bemutatkozás

Élvezem a sütést-főzést, a receptkönyvek böngészését, a főzős műsorokat, szóval mindent, ami a kajáról szól. És persze szeretek enni.
Imádom a távoli tájak ételeit éppúgy, mint a hagyományos magyar konyhát. Szeretem a rákokat, a tojásos galuskát, a sajtokat, a friss fűszernövényeket, a piros gyümölcsöket és a csokoládét minden formában. Szívesen próbálok ki új ételeket, ízeket. Utazásaim során egészen extrémnek tűnő dolgokat is kipróbáltam már, mint például a kobra (még a vérét is megittam), selyemhernyó, denevér stb.
Azt vallom, hogy mindent meg kell kóstolni, csak utána dönthetjük el, hogy szeretjük-e vagy sem. :)

Nagyon szeretek kísérletezni a receptekkel. Általában ihletet merítek egy-egy receptből vagy akár csak egy étel fotóból, aztán a saját kedvem szerint variálom. Alapvetően ösztönösen főzök, így sokszor csak úgy érzésből adagolom a hozzávalókat, bár a sütiknél be kell tartanom néhány alapszabályt.

Ide a gasztrogabo oldalra gyűjtöm az általam kedvelt, kipróbált recepteket.

 

A gasztro vonal számomra egy izgalmas hobbi, mivel teljes és felelősségteljes állásban töltöm a napon munka részét, de folyton bővítem az ezzel kapcsolatos elfoglaltságaimat. Így az évek során, a sütés-főzés, receptírás mellé még az ételfotózás és foodstyling is becsatlakozott, de tartottam már főző tanfolyamot, online csapatépítő főzést és még esküvői tortát is bevállaltam. Szóval nem unatkozom.

 

Amire gasztro vonalon büszke vagyok:
1. A családom és barátaim mosolya, amikor a főztömet eszik.
2. Kipipálhatom a '15 perc hírnév' pontot a bakancslistámon, hiszen szerepeltem a TVPaprika 3 sorozatában is. 2010-ben a Tökös-Mákos c. tehetségkutató verseny résztvevőjeként küzdöttem meg a cukrász feladatokkal. Majd a verseny nyerteseként volt szerencsém a Receptdaráló c. műsor első szériájának (2011) desszertes részeit megcsinálni Bede Robival és Serényi Zsolttal. Sőt még a Receptdaráló Extra (2011) egyes részeiben is feltűntem. Az ismétléseknek hála, néha még láthattok manapság is.

3. Nyomtatásban is nyomot hagytam a világban, méghozzá könyv formájában. Egyrészt a Receptdarálós receptjeim is megjelentek könyvbe kötött formában, másrészt sikerült 2015 végén egy saját receptkönyvet összerakni. Ez utóbbi ugyan csak egy kis példányszámú nyomtatás volt, de szívemhez azért is áll nagyon közel, mert jótékony céllal született meg. Ugyanis a könyv eladásából származó teljes bevétel a Save The Children alapítvány támogatására ment.

Kapcsolat

Ha bármi kérdésed van, vagy szeretnél együttműködni velem, írj nyugodtan!

bottom of page