Hozzávalók
18 dkg nádcukor
18 dkg puha vaj
3 egész tojás
14 dkg liszt
10 dkg darált mandula vagy mandula liszt
1/2 kk sütőpor
5 dkg kakaópor (cukrozatlan)
1 dl tej
10 dkg aszalt áfonya
kb. 0,5 dl konyak
Díszítéshez:
1 dl tejszín
14 dkg tejcsokoládé
pisztácia, fehér csoki darabok
Elkészítés
Locsoljuk a konyakot az áfonyára és hagyjuk állni 1-2 órát.
Melegítsük elő a sütőt 160 fokra.
Egy tálban keverjük össze a lisztet, a darált mandulát, a sütőport és a kakaót.
robotgép segítségével keverjük addig a vajat és a cukrot, amíg szép egynemű nem lesz, majd egyesével adjuk hozzá a tojásokat. (mindent tojást keverjünk jól el.) Keverjük hozzá a kakaós keveréket és a tejet is. végül mehet bele az áztatott áfonya is.
Az egész masszát a sütőformába önjük és 45-50 percig, illetve tűpróbáig sütjük.
Ha kész, hagyjuk pár percig hűlni a formában, majd sütőrácsra téve teljesen hűtsük ki.
A mázhoz melegítsük fel a tejszínt és olvasszuk meg benne a darabokra vágott tejcsokoládét. Öntsük a már kihűlt süteményünk tetejére és díszítsük még a tetejét - tetszőlegesen - vágott pisztáciával, fehér csoki darabokkal.
Jó étvágyat!