top of page

Áfonyás-csokoládés sütemény

Elkészítési idő

10 perc

Sütési idő

40-50 perc

Adag

6-8 főre

Szint

Kezdő

Hozzávalók

18 dkg nádcukor

18 dkg puha vaj

3 egész tojás

14 dkg liszt

10 dkg darált mandula vagy mandula liszt

1/2 kk sütőpor

5 dkg kakaópor (cukrozatlan)

1 dl tej

10 dkg aszalt áfonya

kb. 0,5 dl konyak


Díszítéshez:

1 dl tejszín

14 dkg tejcsokoládé

pisztácia, fehér csoki darabok

Elkészítés

Locsoljuk a konyakot az áfonyára és hagyjuk állni 1-2 órát.

Melegítsük elő a sütőt 160 fokra.

Egy tálban keverjük össze a lisztet, a darált mandulát, a sütőport és a kakaót.

robotgép segítségével keverjük addig a vajat és a cukrot, amíg szép egynemű nem lesz, majd egyesével adjuk hozzá a tojásokat. (mindent tojást keverjünk jól el.) Keverjük hozzá a kakaós keveréket és a tejet is. végül mehet bele az áztatott áfonya is.

Az egész masszát a sütőformába önjük és 45-50 percig, illetve tűpróbáig sütjük.

Ha kész, hagyjuk pár percig hűlni a formában, majd sütőrácsra téve teljesen hűtsük ki.

A mázhoz melegítsük fel a tejszínt és olvasszuk meg benne a darabokra vágott tejcsokoládét. Öntsük a már kihűlt süteményünk tetejére és díszítsük még a tetejét - tetszőlegesen - vágott pisztáciával, fehér csoki darabokkal.


Jó étvágyat!



bottom of page