top of page
Hozzávalók
Hozzávalók (kb. 4-6 darabhoz - formától függően):
25 dkg áfonya
10 dkg szeder
1-2 ek méz (ízlés szerint)
1/2 citrom reszelt héja és leve
néhány friss mentalevél (elhagyható)
20 dkg görög joghurt
1 rúd vanília
Elkészítés
A gyümölcsöket a mézzel, a citromhéjjal, a citromlével és az apróra vágott mentával összeturmixoljuk. A joghurtot összekeverjük a vanília kikapart magjaival.
A jégkrém formákba kanalazunk a joghurtból és a gyümölcs püréből vegyesen, majd egy pálcikával/villával márványos mintákat húzunk bele.
Mélyhűtőbe téve szilárd állagúra fagyasztjuk.
TIPP:
- A joghurtot is édesíthetjük az ízlésünknek megfelelően.
bottom of page