top of page

Áfonyás-szedres joghurt jégkrém

Elkészítési idő

10 perc + fagyasztás

Sütési idő

Adag

6 db

Szint

Kezdő

Hozzávalók

Hozzávalók (kb. 4-6 darabhoz - formától függően):

25 dkg áfonya

10 dkg szeder

1-2 ek méz (ízlés szerint)

1/2 citrom reszelt héja és leve

néhány friss mentalevél (elhagyható)

20 dkg görög joghurt

1 rúd vanília

Elkészítés

A gyümölcsöket a mézzel, a citromhéjjal, a citromlével és az apróra vágott mentával összeturmixoljuk. A joghurtot összekeverjük a vanília kikapart magjaival.

A jégkrém formákba kanalazunk a joghurtból és a gyümölcs püréből vegyesen, majd egy pálcikával/villával márványos mintákat húzunk bele.

Mélyhűtőbe téve szilárd állagúra fagyasztjuk.


TIPP:

- A joghurtot is édesíthetjük az ízlésünknek megfelelően.






bottom of page