Hozzávalók
Hozzávalók (10x34 cm-es hosszúkás formához):
25 dkg (zab)keksz
5 dkg darált mogyoró
10 dkg olvasztott vaj
40 dkg Philadelphia sajtkrém (vagy mascarpone)
2 ek kristálycukor
1 nagy tojás
1/2 vanília rúd
4-5 nagy őszibarack
Díszítéshez: menta, áfonya stb.
Elkészítés
A kekszet robotgépben vagy zacskóba téve egy nyújtófa segítségével morzsásra törjük. összekeverjük a darált mogyoróval és az olvasztott vajjal. egyenletesen a formába nyomkodjuk. legalább 20-30 percre a hűtőbe tesszük.
A krémhez egy őszibarackot megmosunk, meghámozunk és pürésítünk.
A tojást ketté választjuk. a fehérjét 1 kk cukorral habosra verjük. A sárgáját a maradék kristálycukorral fehéredésig keverjük. (cél, hogy elolvadjon benne a cukor)
a krémsajtot egy tálba téve simára keverjük, hozzáadjuk az őszibarack pürét, a cukros tojássárgáját és a vanília kikapargatott belsejét. végül óvatosan beleforgatjuk a felvert fehérjét is.
Az elkészült krémet egyenletesen a kekszes alapra simítjuk. tetejére tegyünk cikkekre vágott őszibarackot és tetszés szerint díszítsük menta levelekkel és valamilyen bogyós gyümölccsel, pl. áfonyával. ezután legalább 1 órán át hűtjük.
jó étvágyat!