top of page

Őszibarackos sajttorta

Elkészítési idő

12 perc + pihentetés

Sütési idő

15-20 perc

Adag

34x10 cm formához

Szint

Kezdő

Hozzávalók

Hozzávalók (10x34 cm-es hosszúkás formához):


25 dkg (zab)keksz

5 dkg darált mogyoró

10 dkg olvasztott vaj

40 dkg Philadelphia sajtkrém (vagy mascarpone)

2 ek kristálycukor

1 nagy tojás

1/2 vanília rúd

4-5 nagy őszibarack


Díszítéshez: menta, áfonya stb.

Elkészítés

A kekszet robotgépben vagy zacskóba téve egy nyújtófa segítségével morzsásra törjük. összekeverjük a darált mogyoróval és az olvasztott vajjal. egyenletesen a formába nyomkodjuk. legalább 20-30 percre a hűtőbe tesszük.

A krémhez egy őszibarackot megmosunk, meghámozunk és pürésítünk.

A tojást ketté választjuk. a fehérjét 1 kk cukorral habosra verjük. A sárgáját a maradék kristálycukorral fehéredésig keverjük. (cél, hogy elolvadjon benne a cukor)

a krémsajtot egy tálba téve simára keverjük, hozzáadjuk az őszibarack pürét, a cukros tojássárgáját és a vanília kikapargatott belsejét. végül óvatosan beleforgatjuk a felvert fehérjét is.

Az elkészült krémet egyenletesen a kekszes alapra simítjuk. tetejére tegyünk cikkekre vágott őszibarackot és tetszés szerint díszítsük menta levelekkel és valamilyen bogyós gyümölccsel, pl. áfonyával. ezután legalább 1 órán át hűtjük.

jó étvágyat!



bottom of page