top of page

Almás palacsinta

Elkészítési idő

25-30 perc

Sütési idő

Adag

4-6 főre

Szint

Kezdő

Hozzávalók

kb. 25 dkg alma

1/2 citrom

2 egész tojás

4 dkg kristálycukor

1,5 dl tej

1 csipetnyi só

1/2 vanília rúd

10 dkg liszt

1/2 kk sütőpor

kevés vaj a sütéshez


Tálaláshoz:

karamelizált alma:

1 db alma

3 ek kristálycukor

3 dkg vaj

fahéjas mascarpone hab:

10 dkg mascarpone

1 tk porcukor

1 kk őrölt fahéj

3 ek tejszínhab

Elkészítés

Az almákat meghámozzuk és lereszeljük. hozzáreszeljük a fél citrom héját és meglocsoljuk annak kifacsart levével.

A tojásokat ketté választjuk. a tojásfehérjét egy csipet sóval habbá verjük. egy másik tálban a tojássárgáját csomómentesre keverjük a cukorral, a tejjel, a vanília kikapart belsejével, a sütőporral és a liszttel. hozzáadjuk a reszelt almát és végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is.

Egy serpenyőben kevés vajat hevítünk és kis halmokban kisütjük az almás masszát.

Tálaláshoz adhatunk mellé karamellizált almát és fahéjas mascarpone habot.

Az almát meghámozzuk, kiszedjük a magházát és kis kockákra vágjuk. egy serpenyőben megkaramellizáljuk a cukrot. amikor már szép aranybarna hozzáadjuk az almakockákat és a vajat is. pár percig pároljuk.

Közben a marcarponét kikeverjük a porcukorral és a fahéjjal, majd a felvert tejszínhabbal lazítjuk.

Jó étvágyat!



bottom of page