Hozzávalók
kb. 25 dkg alma
1/2 citrom
2 egész tojás
4 dkg kristálycukor
1,5 dl tej
1 csipetnyi só
1/2 vanília rúd
10 dkg liszt
1/2 kk sütőpor
kevés vaj a sütéshez
Tálaláshoz:
karamelizált alma:
1 db alma
3 ek kristálycukor
3 dkg vaj
fahéjas mascarpone hab:
10 dkg mascarpone
1 tk porcukor
1 kk őrölt fahéj
3 ek tejszínhab
Elkészítés
Az almákat meghámozzuk és lereszeljük. hozzáreszeljük a fél citrom héját és meglocsoljuk annak kifacsart levével.
A tojásokat ketté választjuk. a tojásfehérjét egy csipet sóval habbá verjük. egy másik tálban a tojássárgáját csomómentesre keverjük a cukorral, a tejjel, a vanília kikapart belsejével, a sütőporral és a liszttel. hozzáadjuk a reszelt almát és végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is.
Egy serpenyőben kevés vajat hevítünk és kis halmokban kisütjük az almás masszát.
Tálaláshoz adhatunk mellé karamellizált almát és fahéjas mascarpone habot.
Az almát meghámozzuk, kiszedjük a magházát és kis kockákra vágjuk. egy serpenyőben megkaramellizáljuk a cukrot. amikor már szép aranybarna hozzáadjuk az almakockákat és a vajat is. pár percig pároljuk.
Közben a marcarponét kikeverjük a porcukorral és a fahéjjal, majd a felvert tejszínhabbal lazítjuk.
Jó étvágyat!