top of page

Almás zabpelyhes falatok

Elkészítési idő

15 perc

Sütési idő

15-18 perc

Adag

10 db

Szint

Kezdő

Hozzávalók

Hozzávalók (10 db):

17 dkg fahéjas almapüré

3 dkg mazsola

5 dkg mandula vagy mogyoró

5 dkg aprószemű zabpehely

csipetnyi só


Püréhez:

2 közepes alma

1 tk méz vagy barna nádcukor (opcionális)

1 kk fahéj

fél citrom leve

Elkészítés

A püréhez az almákat meghámozzuk és kis darabokra vágjuk. Egy kis lábasban feltesszük főni a mézzel, fahéjjal és citromlével együtt. Pár percig fedő alatt főzzük, amíg megpuhul, majd botmixerrel pürésítjük.

A mandulát/mogyorót száraz serpenyőben megpirítjuk, majd apróra törjük.

A sütőt 180 fokra melegítjük elő. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.

A kihűlt püréhez adjuk a mazsolát, az összetört, pirított magokat, a zabpelyhet és a sót. 5 percig állni hagyjuk, majd kis golyókat formálunk belőle, amit a tepsibe teszünk. Lenyomkodjuk mindent, hogy egyforma korongokat kapjunk.

Kb. 15-18 perc alatt készre sütjük. Sütőrácson hagyjuk kihűlni.


TIPP:

- Nem feltétlenül szükséges a püréhez megfőzni az almákat, de én egy nagyobb adagot készítettem egyszerre, mert máshoz is szoktam használni és így még az íze is intenzívebb. Pürésíthetjük nyersen is és az édesítőt is kihagyhatjuk belőle.

- Előfordulhat, hogy több vagy kevesebb zabpehely kell a sütihez, attól függően, hogy milyen almát és zabpelyhet használunk, így annyit adjunk hozzá, hogy még kicsit ragacsos, de már formázható masszát kapjunk.





bottom of page