top of page

Bodzás sajttorta eperrel

Elkészítési idő

15-20 perc + hűtés

Sütési idő

Adag

3-4 adag

Szint

Kezdő

Hozzávalók

Hozzávalók (3db 250 ml-es pohárhoz):


40 dkg eper + néhány szem a tetejére

2-3 ek agavé szirup vagy méz

1/2 citrom reszelt héja és leve

1/2 rúd vanília kikapart magjai

10 dkg (zab)keksz

4 dkg olvasztott vaj

25 dkg krémsajt (Philadelphia)

kb. 6-8 ek bozdaszörp

1 dl tejszín

2 ek kristánycukor

Elkészítés

A citrom héját reszeljük le és tegyük félre.

Az epret megtisztítjuk és megmossuk. kisebb darabokra vágjuk, majd az agavé sziruppal, a citrom levével és a vaníliával együtt, egy kis lábasban 15-20 perc alatt sűrűre főzzük.

A kekszet összetörjük vagy robotgépben ledaráljuk. hozzákeverjük az olasztott vajat.

a tejszínhez adjuk a cukrot és kemény habbá verjük. A krémsajtot krémesre keverjük a bodzaszörppel és a korábban félretett citromhéjjal, majd óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot is.


Az összeállítás: a poharak aljára teszünk 1-2 kanálnyi kekszet, rákanalazzunk egy adag bodzás krémsajtot, majd jöhet rá egy réteg eper. az egészet még egyszer megismételjük, amíg a pohár tele nem lesz.

Hűtőben fél óráig hagyjuk összeérni az ízeket. tálaláskor díszítsük a tetjét még néhány szem eperrel, esetleg mentalevéllel.


TIPP:

- mivel nagyon sokféle bodzaszörp létezik, az édességétől, illetve az ízlésünktől függően adadoljuk a krémsajthoz - szóval kóstolgassunk sokat :) (én házi szörppel készítettem, amiből 8 ek-t adagoltam bele és nem kellett már hozzá semmilyen más édesítő)

- használhatunk hozzá bármilyen édes kekszet

- az 'eperszósz' akkor lesz jó, ha már sziruposra sűrűsödött, majdnem dzsem állaga van. De készíthetjük hígabb változatban is, akár átpasszírozva, hogy szép egynemű legyen.


Jó étvágyat!



bottom of page