top of page

Céklás csokoládé torta

Elkészítési idő

10 perc

Sütési idő

35-40 perc

Adag

18 cm formához

Szint

Kezdő

Hozzávalók

Hozzávalók (18 cm átmérőjű formához):

45 dkg főtt cékla reszelve

10 dkg nádcukor

1,5 dl olaj

3 egész tojás

10 dkg étcsokoládé (magas kakaótartalommal)

12,5 dkg teljes kiőrlésű liszt

4 dkg kakaópor (nem cukrozott)

1 tk sütőpor

csipetnyi só


Tetejére:

15 dkg étcsokoládé

4 tk méz

1 tk (kókusz)olaj

0,5 dl mandulatej

Elkészítés

A sütőt 180 fokra melegítjük elő. A tortaformát vékonyan kivajazzuk és kilisztezzük. (Ha szilikon formánk van, ezt nem kell megtennünk.)

Az étcsokit gőz felett felolvasztjuk.

A nádcukrot kikeverjük az olajjal és egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Belekeverjük az olvasztott csokit és a reszelt céklát.

Egy másik tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat és a masszához adjuk. Az egészet az előkészített formába öntjük.

Sütőbe téve 35-40 perc alatt készre sütjük.

A csokimázhoz a csokoládét felolvasztjuk és hozzáadjuk a mézet, az olajat és a mandulatejet. Végül a már kihűlt torta tetejére kenjük.




bottom of page