top of page
Hozzávalók
18 dkg puha vaj
10 dkg kristálycukor
5 dkg barna cukor
3 nagy egész tojás
1 vanília rúd
2 kk instant kávé
17,5 dkg liszt
1 nagy csipet só
1/2 cs sütőpor
Tetejére:
20 dkg mascarpone
5 dkg porcukor
kakaópor
Elkészítés
A sütőt 170 fokra melegítjük elő. Egy hosszúkás sütőformát vékonyan kivajazunk és kibélelünk sütőpapírral.
A vajat habosra keverjük a kétféle cukorral és egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Ízesítjük a vanília kikapart magjaival és hozzáadjuk az instant kávét. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval, majd az egészet a vajas masszához adjuk.
A tésztát az előkészített formába öntjük és 40-45 perc alatt készre sütjük.
Hagyjuk teljesen kihűlni.
A mascarponét simára keverjük a porcukorral és a sütemény tetejére simítjuk. Végül megszórjuk kakaóporral.
bottom of page