top of page

Citromos-mascarponés mini kuglóf

Elkészítési idő

10 perc

Sütési idő

30-40 perc

Adag

10 db

Szint

Kezdő

Hozzávalók

Hozzávalók (kb. 10 db mini kuglófhoz):

25 dkg puha vaj + a forma kikenéséhez

20 dkg kristálycukor

4 db egész tojás

4 citrom reszelt héja és leve

30 dkg mascarpone

40 dkg liszt

2 tk sütőpor

1 csipetnyi só

Tetejére:

porcukor

citromlé vagy víz

Elkészítés

A sütőt 160 fokra melegítjük elő.

A kuglóf formákat (ha nem tapadás mentesek) kikenjük vajjal és vékonyan belisztezzük.

A puha vajat a cukorral habosra keverjük és egyesével hozzáadjuk a tojásokat. Belereszeljük a citromok héját, mehet hozzá a kifacsart citromlé és a mascarpone is. Szépen elkeverjük, majd hozzáadjuk a száraz hozzávalókat.

A masszát egyenletesen elosztjuk az előkészített formákban.

Sütőbe téve kb. 30-40 perc alatt készre sütjük.

Ha kihűlt a tetejét díszíthetjük cukormázzal, amihez a porcukrot néhány csepp citromlével vagy vízzel sűrűbb masszává keverjük. ezzel öntjük le a kuglófok tetejét.


TIPP:

- Természetesen egy nagyobb formában is elkészíthetjük. Így változhat a sütési idő.

- Ha nagyok a citromok, elég bele 3 darabnak a leve.





bottom of page