top of page

Citromos sütemény málnával

Elkészítési idő

10 perc

Sütési idő

30-40 perc

Adag

6-8 főre

Szint

Kezdő

Hozzávalók

6 tojásfehérje

18 dkg kristálycukor

2 citrom reszelt héja és leve

12 dkg liszt

kb. 5-6 dkg málna + néhány szem a díszítéshez

Elkészítés

A sütőt 160 fokra melegítjük elő.

A tojások fehérjét elkezdjük felverni. Amikor már kezd habbá alakulni, kisebb adagokban hozzáadjuk a cukrot és addig verjük, amíg kemény és fényes habot kapunk.

Belekeverjük a citromok reszelt héját és a levét is. Majd óvatosan beleforgatjuk a lisztet és végül a málna szemeket is.

A tésztát egy hosszúkás formába öntjük és sütőbe téve kb. 30-40 perc alatt tűpróbáig, azaz készre sütjük.


TIPP:

- Használhatunk fagyasztott málnát is.

- Ha nem szilikon formában sütjük, vajazzuk ki a sütőformát.





bottom of page