top of page

Hozzávalók
6 tojásfehérje
18 dkg kristálycukor
2 citrom reszelt héja és leve
12 dkg liszt
kb. 5-6 dkg málna + néhány szem a díszítéshez
Elkészítés
A sütőt 160 fokra melegítjük elő.
A tojások fehérjét elkezdjük felverni. Amikor már kezd habbá alakulni, kisebb adagokban hozzáadjuk a cukrot és addig verjük, amíg kemény és fényes habot kapunk.
Belekeverjük a citromok reszelt héját és a levét is. Majd óvatosan beleforgatjuk a lisztet és végül a málna szemeket is.
A tésztát egy hosszúkás formába öntjük és sütőbe téve kb. 30-40 perc alatt tűpróbáig, azaz készre sütjük.
TIPP:
- Használhatunk fagyasztott málnát is.
- Ha nem szilikon formában sütjük, vajazzuk ki a sütőformát.



bottom of page