
Hozzávalók
20 dkg étcsokoládé (legalább 50%-os kakaótartalommal)
15 dkg vaj
3 tojás
15 dkg nádcukor
10 dkg liszt
25 dkg mascarpone
10 dkg kristálycukor
2 tojás
1 kk vanília kivonat vagy 1/2 rúd vanília
1 csipet só
10-12 dkg kimagozott cseresznye
0,5 dl cseresznyepálinka
Elkészítés
A kimagozott cseresznyéket meglocsoljuk a pálinkával és hagyjuk állni legalább fél órát.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A sütőt 170 fokra melegítjük elő.
A brownie alaphoz vízfürdő felett megolvasztjuk a darabokra töredelt csokoládét a vajjal együtt. közben egy nagyobb tálban fehéredésig keverjük a tojásokat a nádcukorral. Majd hozzáadjuk a megolvasztott, de kihűlt csokoládét. Végül belekeverjük a lisztet is.
A tepsibe öntjük a keveréket.
Egy másik tálban összekeverjük a mascarponét, a tojásokat, a kristálycukrot, a vaníliát és egy csipetnyi sót, majd az egészet a csokoládés massza tetejére simítjuk.
A beáztatott cseresznyéket kinyomkodjuk és szépen elrendezzük a krémsajtos réteg tetején.
A sütőbe tesszük és kb. 45-50 percig sütjük.
TIPP:
- természetesen, ha gyerekek is esznek a sütiből, akkor hagyjuk ki a gyümölcs pálinkában történő áztatását.
- próbáljuk ki meggyel is, ha már nem jutunk hozzá cseresznyéhez. :)
- tálaláskor tehetünk még a tetejére a gyümölcsökből
Jó étvágyat!
