top of page

Cseresznyés cheesecake brownie

Elkészítési idő

15 perc

Sütési idő

45-50 perc

Adag

30x20 cm tepsihez

Szint

Kezdő

Hozzávalók

20 dkg étcsokoládé (legalább 50%-os kakaótartalommal)

15 dkg vaj

3 tojás

15 dkg nádcukor

10 dkg liszt

25 dkg mascarpone

10 dkg kristálycukor

2 tojás

1 kk vanília kivonat vagy 1/2 rúd vanília

1 csipet só

10-12 dkg kimagozott cseresznye

0,5 dl cseresznyepálinka

Elkészítés

A kimagozott cseresznyéket meglocsoljuk a pálinkával és hagyjuk állni legalább fél órát.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.

A sütőt 170 fokra melegítjük elő.

A brownie alaphoz vízfürdő felett megolvasztjuk a darabokra töredelt csokoládét a vajjal együtt. közben egy nagyobb tálban fehéredésig keverjük a tojásokat a nádcukorral. Majd hozzáadjuk a megolvasztott, de kihűlt csokoládét. Végül belekeverjük a lisztet is.

A tepsibe öntjük a keveréket.

Egy másik tálban összekeverjük a mascarponét, a tojásokat, a kristálycukrot, a vaníliát és egy csipetnyi sót, majd az egészet a csokoládés massza tetejére simítjuk.

A beáztatott cseresznyéket kinyomkodjuk és szépen elrendezzük a krémsajtos réteg tetején.

A sütőbe tesszük és kb. 45-50 percig sütjük.


TIPP:

- természetesen, ha gyerekek is esznek a sütiből, akkor hagyjuk ki a gyümölcs pálinkában történő áztatását.

- próbáljuk ki meggyel is, ha már nem jutunk hozzá cseresznyéhez. :)

- tálaláskor tehetünk még a tetejére a gyümölcsökből

Jó étvágyat!



bottom of page