Hozzávalók
6-7 db szikkadt kifli
4 db egész tojás
4 dl zsíros tej (3,5%)
4 dl tejszín (min. 30%-os)
8 dkg cukor + 1 ek a tetejére
1 rúd vanília
1 kk fahéj
15-20 dkg áfonya
10 dkg étcsokoládé
5 dkg vaj
Elkészítés
A sütőt 180 fokra melegítjük elő. A csokoládét feldaraboljuk.
A kifliket felkarikázzuk nagyjából 1 cm-es darabokra és egy nagy tálba tesszük.
A tojásokat elkeverjük a tejjel, a tejszínnel és a cukorral. Hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart belsejét és a fahéjat. Az egészet a kiflidarabokra öntjük és átforgatjuk, hogy mindet befedje a folyadék.
Egy tűzálló formát vastagon kikenünk vajjal és belerakjuk az áztatott kifli felét. Megszórjuk az áfonya és a csokoládé darabok felével. Mehet rá a kifli másik fele, majd a tetejére a maradék áfonya és csokoládé.
Az egész tetejét megszórjuk cukorral, ami majd szépen karamellizálódik sütés közben.
Kb. 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat!