top of page

Csokis-áfonyás kiflifelfújt

Elkészítési idő

10 perc

Sütési idő

25-30 perc

Adag

2-4 főre

Szint

Kezdő

Hozzávalók

6-7 db szikkadt kifli

4 db egész tojás

4 dl zsíros tej (3,5%)

4 dl tejszín (min. 30%-os)

8 dkg cukor + 1 ek a tetejére

1 rúd vanília

1 kk fahéj

15-20 dkg áfonya

10 dkg étcsokoládé

5 dkg vaj

Elkészítés

A sütőt 180 fokra melegítjük elő. A csokoládét feldaraboljuk.

A kifliket felkarikázzuk nagyjából 1 cm-es darabokra és egy nagy tálba tesszük.

A tojásokat elkeverjük a tejjel, a tejszínnel és a cukorral. Hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart belsejét és a fahéjat. Az egészet a kiflidarabokra öntjük és átforgatjuk, hogy mindet befedje a folyadék.

Egy tűzálló formát vastagon kikenünk vajjal és belerakjuk az áztatott kifli felét. Megszórjuk az áfonya és a csokoládé darabok felével. Mehet rá a kifli másik fele, majd a tetejére a maradék áfonya és csokoládé.

Az egész tetejét megszórjuk cukorral, ami majd szépen karamellizálódik sütés közben.

Kb. 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Jó étvágyat!



bottom of page