Hozzávalók
60 dkg cseresznye
5-6 dkg étcsokoládé
6 dkg kakaópor (cukrozatlan)
10 dkg liszt
4 egész tojás
15 dkg nádcukor
15 dkg puha vaj
1/2 vanília kikapart magja vagy 1 kk vaníliakivonat
csipetnyi só
Elkészítés
A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk. az étcsokit kis darabokra törjük.
Egy kb. 25x35 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. a sütőt 160 fokra melegítjük elő.
A kakaót összekeverjük a liszttel.
A tojásokat szétválasztjuk. a fehérjét egy csipetnyi sóval habbá verjük.
Egy másik tálban habosra keverjük a vajat a nádcukorral és a vaníliával, majd egyesével hozzákeverjük a tojások sárgáját. óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje habot, majd a kakaós lisztes keveréket is.
A masszát egyenletesen belesimítjuk az előkészített tepsibe. rászórjuk a feldarabolt gyümölcsöket és a csokoládé darabokat.
Bb. 30-35 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat!