top of page

Csokis-cseresznyés pite

Elkészítési idő

10 perc

Sütési idő

30-35 perc

Adag

30x20 cm tepsihez

Szint

Kezdő

Hozzávalók

60 dkg cseresznye

5-6 dkg étcsokoládé

6 dkg kakaópor (cukrozatlan)

10 dkg liszt

4 egész tojás

15 dkg nádcukor

15 dkg puha vaj

1/2 vanília kikapart magja vagy 1 kk vaníliakivonat

csipetnyi só

Elkészítés

A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk. az étcsokit kis darabokra törjük.

Egy kb. 25x35 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. a sütőt 160 fokra melegítjük elő.

A kakaót összekeverjük a liszttel.


A tojásokat szétválasztjuk. a fehérjét egy csipetnyi sóval habbá verjük.

Egy másik tálban habosra keverjük a vajat a nádcukorral és a vaníliával, majd egyesével hozzákeverjük a tojások sárgáját. óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje habot, majd a kakaós lisztes keveréket is.

A masszát egyenletesen belesimítjuk az előkészített tepsibe. rászórjuk a feldarabolt gyümölcsöket és a csokoládé darabokat.


Bb. 30-35 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat!



bottom of page