Hozzávalók
18 dkg étcsokoládé (magas, min.60% kakaótartalommal)
17,5 dkg puha vaj
12,5 dkg barnacukor
20 dkg darált dió
4 tojás
csipetnyi só
Tetejére:
15 dkg étcsokoládé
1,5 dl tejszín
4 dkg vaj
Elkészítés
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A sütőt 150 fokra előmelegítjük.
A csokoládét kis darabokra törjük és gőz fölött megolvasztjuk. A tojásokat ketté választjuk.
A vajat a cukorral együtt habosra keverjük és egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat. Mehet hozzá az olvasztott csoki, végül a darált dió.
A tojásfehérjét egy csipet sóval habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a csokis masszába.
A keveréket a sütőformába öntjük és kb. 30-40 percig sütjük.
Hagyjuk kicsit hűlni, utánna vegyük csak ki a formából. Rácsra téve hűtsük ki teljesen.
A csokimázhoz forrósítsuk fel a tejszínt és keverjük el benne az apróra tördelt csokoládét, majd a vajat is.
Vágjuk kockákra a sütit és öntsük rá a csokimázat. Tegyünk egy-egy szem diót/pekándiót mindegyik tetejére.
TIPP:
- A mázzal bevonáskor tegyük a sütiket egy rácsra és rakjunk alá egy tálcát, így a lecsöppenő csokit is felfoghatjuk.
Jó étvágyat!