![](https://static.wixstatic.com/media/e32435_52bdaa9d7a144646937132662d81b2c7~mv2.jpg/v1/fill/w_500,h_314,al_c,q_80,enc_auto/Image-empty-state.jpg)
Hozzávalók
18 dkg étcsokoládé (magas, min.60% kakaótartalommal)
17,5 dkg puha vaj
12,5 dkg barnacukor
20 dkg darált dió
4 tojás
csipetnyi só
Tetejére:
15 dkg étcsokoládé
1,5 dl tejszín
4 dkg vaj
Elkészítés
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A sütőt 150 fokra előmelegítjük.
A csokoládét kis darabokra törjük és gőz fölött megolvasztjuk. A tojásokat ketté választjuk.
A vajat a cukorral együtt habosra keverjük és egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat. Mehet hozzá az olvasztott csoki, végül a darált dió.
A tojásfehérjét egy csipet sóval habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a csokis masszába.
A keveréket a sütőformába öntjük és kb. 30-40 percig sütjük.
Hagyjuk kicsit hűlni, utánna vegyük csak ki a formából. Rácsra téve hűtsük ki teljesen.
A csokimázhoz forrósítsuk fel a tejszínt és keverjük el benne az apróra tördelt csokoládét, majd a vajat is.
Vágjuk kockákra a sütit és öntsük rá a csokimázat. Tegyünk egy-egy szem diót/pekándiót mindegyik tetejére.
TIPP:
- A mázzal bevonáskor tegyük a sütiket egy rácsra és rakjunk alá egy tálcát, így a lecsöppenő csokit is felfoghatjuk.
Jó étvágyat!
![](https://static.wixstatic.com/media/e32435_52bdaa9d7a144646937132662d81b2c7~mv2.jpg/v1/fill/w_125,h_187,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/e32435_52bdaa9d7a144646937132662d81b2c7~mv2.jpg)
![](https://static.wixstatic.com/media/e32435_ed6a007f426142db8b1f001503c4f855~mv2.jpg/v1/fill/w_125,h_82,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/e32435_ed6a007f426142db8b1f001503c4f855~mv2.jpg)