top of page

Csokis-diós kocka

Elkészítési idő

15 perc + hűtés

Sütési idő

30-40 perc

Adag

6-8 főre

Szint

Kezdő

Hozzávalók


18 dkg étcsokoládé (magas, min.60% kakaótartalommal)

17,5 dkg puha vaj

12,5 dkg barnacukor

20 dkg darált dió

4 tojás

csipetnyi só


Tetejére:

15 dkg étcsokoládé

1,5 dl tejszín

4 dkg vaj

Elkészítés

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A sütőt 150 fokra előmelegítjük.

A csokoládét kis darabokra törjük és gőz fölött megolvasztjuk. A tojásokat ketté választjuk.

A vajat a cukorral együtt habosra keverjük és egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat. Mehet hozzá az olvasztott csoki, végül a darált dió.

A tojásfehérjét egy csipet sóval habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a csokis masszába.

A keveréket a sütőformába öntjük és kb. 30-40 percig sütjük.

Hagyjuk kicsit hűlni, utánna vegyük csak ki a formából. Rácsra téve hűtsük ki teljesen.

A csokimázhoz forrósítsuk fel a tejszínt és keverjük el benne az apróra tördelt csokoládét, majd a vajat is.

Vágjuk kockákra a sütit és öntsük rá a csokimázat. Tegyünk egy-egy szem diót/pekándiót mindegyik tetejére.


TIPP:

- A mázzal bevonáskor tegyük a sütiket egy rácsra és rakjunk alá egy tálcát, így a lecsöppenő csokit is felfoghatjuk.

Jó étvágyat!




bottom of page