Hozzávalók
1 cs leveles tészta
kb. 4 db körte
5 dkg vaj
1 ek nádcukor
10 dkg kekszmorzsa
10 dkg marcipán
10 dkg étcsoki
1 tk fahéj
Tetejére:
tojás
mandulapehely
Elkészítés
Először a tölteléket készítjük el. Ehhez a körtéket megtisztítjuk és ki kockákra vágjuk. Egy lábasban a vajjal és a cukorral együtt pár perc alatt puhára főzzük. Félretesszük, hogy kihűljön.
A marcipánt apró kockákra vágjuk és a csokit kis darabkákra tördeljük. Összekeverjük a kekszmorzsával és a körtével, fahéjjal ízesítjük.
A sütőt 200 fokra melegítjük elő. Egy nagy tepsit sütőpapírral bélelünk ki.
A leveles tésztát kiterítjük, kicsit átnyújtjuk. Gondolatban 3 részre osztjuk a rövidebbik oldalon, majd a két szélén lévő részt felcsíkozzuk úgy, hogy majd azt hajtjuk a tészta közepére. A tészta középső részére halmozzuk a tölteléket és ráhajtjuk a szélső tészta csíkokat, hogy egymást fedjék. (ld. a fotót)
Végül lekenjük tojással, megszórjuk mandula pehellyel és kb.15-20 perc alatt készre sütjük.
TIPP:
- A körtékhez a cukrot adagoljuk ízlés szerint. A mennyiség függ attól is, hogy milyen típusú és érettségű gyümölcsöt használunk.
- További extra ízek kedvéért használhatunk ízesített keksz morzsát is. Pl. gyömbéres kekszet.
- Ha a kész leveles tészta (belső) papírját is használhatjuk a plusz sütőpapír helyett. Ráadásul ezzel együtt könnyebb átemelni a tepsire.