top of page

Csokis-marcipános-körtés rétes

Elkészítési idő

15 perc

Sütési idő

15-20 perc

Adag

1 rúdhoz

Szint

Kezdő

Hozzávalók

1 cs leveles tészta

kb. 4 db körte

5 dkg vaj

1 ek nádcukor

10 dkg kekszmorzsa

10 dkg marcipán

10 dkg étcsoki

1 tk fahéj


Tetejére:

tojás

mandulapehely

Elkészítés

Először a tölteléket készítjük el. Ehhez a körtéket megtisztítjuk és ki kockákra vágjuk. Egy lábasban a vajjal és a cukorral együtt pár perc alatt puhára főzzük. Félretesszük, hogy kihűljön.

A marcipánt apró kockákra vágjuk és a csokit kis darabkákra tördeljük. Összekeverjük a kekszmorzsával és a körtével, fahéjjal ízesítjük.

A sütőt 200 fokra melegítjük elő. Egy nagy tepsit sütőpapírral bélelünk ki.

A leveles tésztát kiterítjük, kicsit átnyújtjuk. Gondolatban 3 részre osztjuk a rövidebbik oldalon, majd a két szélén lévő részt felcsíkozzuk úgy, hogy majd azt hajtjuk a tészta közepére. A tészta középső részére halmozzuk a tölteléket és ráhajtjuk a szélső tészta csíkokat, hogy egymást fedjék. (ld. a fotót)



Végül lekenjük tojással, megszórjuk mandula pehellyel és kb.15-20 perc alatt készre sütjük.

TIPP:

- A körtékhez a cukrot adagoljuk ízlés szerint. A mennyiség függ attól is, hogy milyen típusú és érettségű gyümölcsöt használunk.

- További extra ízek kedvéért használhatunk ízesített keksz morzsát is. Pl. gyömbéres kekszet.

- Ha a kész leveles tészta (belső) papírját is használhatjuk a plusz sütőpapír helyett. Ráadásul ezzel együtt könnyebb átemelni a tepsire.




bottom of page