Hozzávalók
12,5 dkg puha vaj
15 dkg barna cukor
2 egész tojás
4 db érett banán
25 dkg liszt
2 tk sütőpor
1 tk fahéj
1 tk őrölt gyömbér
8 dkg pekándió
10 dkg étcsokoládé
Elkészítés
A sütőt 180 fokra melegítjük elő.
Egy hosszúkás sütőformát kivajazunk és vékonyan kilisztezünk. (Ha szilikon formát használunk, akkor erre nincs szükség.)
A vajat a cukorral alaposan (habosra) kikeverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat. A banánokat villával összetörjük és belekeverjük a tojásos alapba.
A liszthez adjuk a sütőport, a fűszereket, valamint az apróra darabolt pekándiót és étcsokit. Az egészet hozzákeverjük a folyékony alapanyagokhoz.
A tésztát a sütőformába öntjük, majd a sütőbe téve kb. 40-50 perc alatt készre sütjük.
TIPP:
- Még sütés előtt, a tészta tetejére is tehetünk egy hosszában félbe vágott banánt.