top of page

Csokis-pekándiós banánkenyér

Elkészítési idő

10 perc

Sütési idő

40-50 perc

Adag

6-8 főre

Szint

Kezdő

Hozzávalók

12,5 dkg puha vaj

15 dkg barna cukor

2 egész tojás

4 db érett banán

25 dkg liszt

2 tk sütőpor

1 tk fahéj

1 tk őrölt gyömbér

8 dkg pekándió

10 dkg étcsokoládé

Elkészítés

A sütőt 180 fokra melegítjük elő.

Egy hosszúkás sütőformát kivajazunk és vékonyan kilisztezünk. (Ha szilikon formát használunk, akkor erre nincs szükség.)

A vajat a cukorral alaposan (habosra) kikeverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat. A banánokat villával összetörjük és belekeverjük a tojásos alapba.

A liszthez adjuk a sütőport, a fűszereket, valamint az apróra darabolt pekándiót és étcsokit. Az egészet hozzákeverjük a folyékony alapanyagokhoz.

A tésztát a sütőformába öntjük, majd a sütőbe téve kb. 40-50 perc alatt készre sütjük.


TIPP:

- Még sütés előtt, a tészta tetejére is tehetünk egy hosszában félbe vágott banánt.



bottom of page