top of page

Csokis sajttorta

Elkészítési idő

10 perc + hűtés

Sütési idő

60-70 perc

Adag

20 cm tortához

Szint

Közép haladó

Hozzávalók

15 dkg keksz

1 ek kakaópor (cukrozatlan)

6 dkg olvasztott vaj

20 dkg étcsoki

4 egész tojás

12 dkg cukor

50 dkg krémsajt

14 dkg tejföl (20%-os)

2 dkg kakaópor (cukrozatlan)

Elkészítés

A sütőt 175 fokra melegítjük elő. Egy 20cm átmérőjű tortaformát alulról és oldalt bevonunk alufóliával, megakadályozva, hogy sütéskor víz szivárogjon bele a vízfürdőből.

A kekszet összetörjük és elkeverjük a kakaóval és az olvasztott vajjal. Egyenletesen belenyomkodjuk a tortaforma aljába.

A csokit vízgőz felett megolvasztjuk.

A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a krémsajtot, a tejfölt és kakaóport. Ezután belekeverjük az olvasztott csokit is. Az elkészült masszát a kekszes alap tetejére öntjük.

A teli formát egy mélyebb tepsibe állítjuk, amibe a forma 1/3-ig meleg vizet öntünk. Így tesszük be a sütőbe, és ebben a vízfürdőben sütjük készre kb. 60-70 perc alatt.

Hagyjuk teljesen kihűlni.

Tálaláskor megszórhatjuk a tetejét kakaóporral és díszthetjük csokidíszekkel.


TIPP:

- Az alaphoz használhatunk csokis/kakaós kekszet is, így ahhoz már nem szükséges a kakaópor.

- Addig süssük a tortát, amíg láthatóan megszilárdult, de a közepe még egy picit remegős.

- Én most egy 20cm átmérőjű formát használtam a képen lévő tortához, de nyugodtan lehet szélesebb átmérőjű formával is próbálkozni. Így nem lesz olyan magas, de hamarabb is megsül.




bottom of page