Hozzávalók
15 dkg keksz
1 ek kakaópor (cukrozatlan)
6 dkg olvasztott vaj
20 dkg étcsoki
4 egész tojás
12 dkg cukor
50 dkg krémsajt
14 dkg tejföl (20%-os)
2 dkg kakaópor (cukrozatlan)
Elkészítés
A sütőt 175 fokra melegítjük elő. Egy 20cm átmérőjű tortaformát alulról és oldalt bevonunk alufóliával, megakadályozva, hogy sütéskor víz szivárogjon bele a vízfürdőből.
A kekszet összetörjük és elkeverjük a kakaóval és az olvasztott vajjal. Egyenletesen belenyomkodjuk a tortaforma aljába.
A csokit vízgőz felett megolvasztjuk.
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a krémsajtot, a tejfölt és kakaóport. Ezután belekeverjük az olvasztott csokit is. Az elkészült masszát a kekszes alap tetejére öntjük.
A teli formát egy mélyebb tepsibe állítjuk, amibe a forma 1/3-ig meleg vizet öntünk. Így tesszük be a sütőbe, és ebben a vízfürdőben sütjük készre kb. 60-70 perc alatt.
Hagyjuk teljesen kihűlni.
Tálaláskor megszórhatjuk a tetejét kakaóporral és díszthetjük csokidíszekkel.
TIPP:
- Az alaphoz használhatunk csokis/kakaós kekszet is, így ahhoz már nem szükséges a kakaópor.
- Addig süssük a tortát, amíg láthatóan megszilárdult, de a közepe még egy picit remegős.
- Én most egy 20cm átmérőjű formát használtam a képen lévő tortához, de nyugodtan lehet szélesebb átmérőjű formával is próbálkozni. Így nem lesz olyan magas, de hamarabb is megsül.