top of page

Csokiszalámi

Elkészítési idő

10-15 perc

Sütési idő

Adag

2 rúdhoz

Szint

Kezdő

Hozzávalók

25 dkg étcsoki

12 dkg vaj

porcukor (ízlés szerint)

1-2 ek rum (elhagyható)

20 dkg keksz

1 ek kakaópor

5 dkg pisztácia

5 dkg mandula

5 dkg pekándió

kandírozott narancshéj

porcukor a díszítéshez

Elkészítés

A kekszet összetörjük úgy, hogy maradjanak benne nagyobb darabok is. A magokat és a narancshéjakat is apróra vágjuk.

Az étcsokit a vajjal együtt vízgőz felett megolvasztjuk. Ízlés szerint adunk hozzá porcukrot és rumot. Összekeverjük a többi hozzávalóval és alaposan összedolgozzuk. A masszát két részre osztjuk és rudakat formálunk belőlük. Mindkét rudat szorosan betekerjük fóliába és hűtőbe tesszük.

A kihűlt rudakat porcukorba forgatjuk és zsineggel átkötözzük, mintha szalámi lenne.


TIPP:

- Természetesen ízlés szerint variálhatjuk a magokat és az aszalt gyümölcsöket.

- Ha nagyobb adagot készítünk, akár le is fagyaszthatjuk. Kb. 1 hónapig eláll a fagyasztóban.




bottom of page