Hozzávalók
25 dkg étcsoki
12 dkg vaj
porcukor (ízlés szerint)
1-2 ek rum (elhagyható)
20 dkg keksz
1 ek kakaópor
5 dkg pisztácia
5 dkg mandula
5 dkg pekándió
kandírozott narancshéj
porcukor a díszítéshez
Elkészítés
A kekszet összetörjük úgy, hogy maradjanak benne nagyobb darabok is. A magokat és a narancshéjakat is apróra vágjuk.
Az étcsokit a vajjal együtt vízgőz felett megolvasztjuk. Ízlés szerint adunk hozzá porcukrot és rumot. Összekeverjük a többi hozzávalóval és alaposan összedolgozzuk. A masszát két részre osztjuk és rudakat formálunk belőlük. Mindkét rudat szorosan betekerjük fóliába és hűtőbe tesszük.
A kihűlt rudakat porcukorba forgatjuk és zsineggel átkötözzük, mintha szalámi lenne.
TIPP:
- Természetesen ízlés szerint variálhatjuk a magokat és az aszalt gyümölcsöket.
- Ha nagyobb adagot készítünk, akár le is fagyaszthatjuk. Kb. 1 hónapig eláll a fagyasztóban.