top of page

Csokoládé mousse torta

Elkészítési idő

20 perc + hűtés

Sütési idő

12-15 perc

Adag

20 cm tortához

Szint

Közép haladó

Hozzávalók

Hozzávalók (20cm-es formához):


Piskóta:

3 nagy tojás szétválasztva

6 dkg kristálycukor

4 dkg liszt

2 dkg kakaópor


Krém:

30 dkg étcsokoládé (40-50% kakaótartalommal)

4,5 dl tejszín


Tetejére:

kakaópor

csoki forgács

málna

Elkészítés

A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

Egy 20 cm-es kerek tortaformát béleljünk ki sütőpapírral vagy vékonyan vajazzuk és lisztezzük ki.

A tojásokat válasszuk ketté. a fehérjéket egy csipetnyi sóval verjük habbá. a tojások sárgáját a cukorral együtt keverjük fehéredésig. széles, nagy mozdulatokkal forgassuk bele a tojásfehérje habot. szitáljuk bele a lisztet és a kakaóport, majd ezt is óvatos mozdulatokkal keverjük el benne.

Öntsük a masszát az előkészített formába és süssük készre 12-15 perc alatt, illetve tűpróbáig. a sütőből kivéve hagyjuk a formában hűlni, majd vegyük le róla a sütőpapírt.

a csokoládét tördeljük kis darabokra és vízfürdő felett olvasszuk fel. hagyjuk kicsit hűlni. közben a tejszínhabot verjük kemény habbá, majd óvatosan forgassuk bele az olvasztott csokit.

A torta összeállításához a piskóta köré tegyünk egy magasabb falu tortakarikát vagy vissza is tehetjük a sütőformába, ha magas a pereme (lényeg, hogy a krémet rá tudjuk tenni és megtartsa). oszlassuk el a csokis habot a piskótán egyenletesen. az elkészült tortát tegyük hűtőbe legalább 4 órára vagy akár egy egész éjszakára.

Tetejét megszórhatjuk kakaóporral, díszíthetjük csoki forgácsokkal, gyümölcs darabokkal. málnával isteni. :)

Tálalás előtt legalább félórával vegyük ki a hűtőből.

jó étvágyat!



bottom of page