Hozzávalók
Hozzávalók (20cm-es formához):
Piskóta:
3 nagy tojás szétválasztva
6 dkg kristálycukor
4 dkg liszt
2 dkg kakaópor
Krém:
30 dkg étcsokoládé (40-50% kakaótartalommal)
4,5 dl tejszín
Tetejére:
kakaópor
csoki forgács
málna
Elkészítés
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
Egy 20 cm-es kerek tortaformát béleljünk ki sütőpapírral vagy vékonyan vajazzuk és lisztezzük ki.
A tojásokat válasszuk ketté. a fehérjéket egy csipetnyi sóval verjük habbá. a tojások sárgáját a cukorral együtt keverjük fehéredésig. széles, nagy mozdulatokkal forgassuk bele a tojásfehérje habot. szitáljuk bele a lisztet és a kakaóport, majd ezt is óvatos mozdulatokkal keverjük el benne.
Öntsük a masszát az előkészített formába és süssük készre 12-15 perc alatt, illetve tűpróbáig. a sütőből kivéve hagyjuk a formában hűlni, majd vegyük le róla a sütőpapírt.
a csokoládét tördeljük kis darabokra és vízfürdő felett olvasszuk fel. hagyjuk kicsit hűlni. közben a tejszínhabot verjük kemény habbá, majd óvatosan forgassuk bele az olvasztott csokit.
A torta összeállításához a piskóta köré tegyünk egy magasabb falu tortakarikát vagy vissza is tehetjük a sütőformába, ha magas a pereme (lényeg, hogy a krémet rá tudjuk tenni és megtartsa). oszlassuk el a csokis habot a piskótán egyenletesen. az elkészült tortát tegyük hűtőbe legalább 4 órára vagy akár egy egész éjszakára.
Tetejét megszórhatjuk kakaóporral, díszíthetjük csoki forgácsokkal, gyümölcs darabokkal. málnával isteni. :)
Tálalás előtt legalább félórával vegyük ki a hűtőből.
jó étvágyat!