Hozzávalók
Hozzávalók (12 nagy vagy 16 kis darabhoz):
12,5 dkg étcsokoládé
15 dkg liszt
3 dkg kakaópor
1 tk szódabikarbóna
nagy csipet só
12,5 dkg barna cukor
12,5 dkg puha vaj
1 tk vanília kivonat
1 egész tojás
kb. 5-7 dkg mogyoróvaj
Elkészítés
Az étcsokoládét darabokra törjük és vízgőz felett megolvasztjuk.
A sütőt melegítsük elő 170 fokra és béleljünk ki 2 nagy tepsit sütőpapírral.
Egy tálban összekeverjük a lisztet a kakaóval, a szódabikarbónával és adunk hozzá egy csipetnyi sót.
Egy másik tálban habosra keverjük a barna cukrot a puha vajjal és a vaníliával. beleöntjük az olvasztott csokoládét, majd hozzákeverjük a tojást is. ezután hozzáadjuk a lisztes keveréket.
Evőkanálnyi mennyiségű tésztát a kezünkkel gombóccá formázunk, közepébe kis mélyedést alakítunk ki és beleteszünk egy kis kanálnyi mogyoróvajat. A tölteléket befedjük a tésztával, kicsip meglapogatjuk és a tepsibe rakjuk. a gombócok között hagyjunk nagyobb (kb. 5 cm) távolságot, mert megnőnek sütés közben.
kb. 16-18 perc alatt készre sütjük.
A sütőből kivéve hagyjuk a tepsiben hűlni 2-3 percig, majd tegyük át rácsra, hogy teljesen kihűljön.
Légmentes dobozban tároljuk.
TIPP:
- a kiskanálnyi mogyoróvaj mennyiségeket előre kiadagolhatjuk egy tálcára vagy edénybe téve. majd 15-20 percre tegyük mélyhűtőbe, így könnyebben tölthetjük majd a tészta közepébe.
Jó étvágyat!