top of page

Csokoládés cookie mogyoróvajjal

Elkészítési idő

15 perc

Sütési idő

15-18 perc

Adag

12-16 db

Szint

Kezdő

Hozzávalók

Hozzávalók (12 nagy vagy 16 kis darabhoz):

12,5 dkg étcsokoládé

15 dkg liszt

3 dkg kakaópor

1 tk szódabikarbóna

nagy csipet só

12,5 dkg barna cukor

12,5 dkg puha vaj

1 tk vanília kivonat

1 egész tojás

kb. 5-7 dkg mogyoróvaj

Elkészítés

Az étcsokoládét darabokra törjük és vízgőz felett megolvasztjuk.

A sütőt melegítsük elő 170 fokra és béleljünk ki 2 nagy tepsit sütőpapírral.

Egy tálban összekeverjük a lisztet a kakaóval, a szódabikarbónával és adunk hozzá egy csipetnyi sót.

Egy másik tálban habosra keverjük a barna cukrot a puha vajjal és a vaníliával. beleöntjük az olvasztott csokoládét, majd hozzákeverjük a tojást is. ezután hozzáadjuk a lisztes keveréket.

Evőkanálnyi mennyiségű tésztát a kezünkkel gombóccá formázunk, közepébe kis mélyedést alakítunk ki és beleteszünk egy kis kanálnyi mogyoróvajat. A tölteléket befedjük a tésztával, kicsip meglapogatjuk és a tepsibe rakjuk. a gombócok között hagyjunk nagyobb (kb. 5 cm) távolságot, mert megnőnek sütés közben.

kb. 16-18 perc alatt készre sütjük.

A sütőből kivéve hagyjuk a tepsiben hűlni 2-3 percig, majd tegyük át rácsra, hogy teljesen kihűljön.

Légmentes dobozban tároljuk.


TIPP:

- a kiskanálnyi mogyoróvaj mennyiségeket előre kiadagolhatjuk egy tálcára vagy edénybe téve. majd 15-20 percre tegyük mélyhűtőbe, így könnyebben tölthetjük majd a tészta közepébe.

Jó étvágyat!



bottom of page