top of page

Csokoládés-cukkinis sütemény

Elkészítési idő

10 perc

Sütési idő

50-60 perc

Adag

20x24 cm forma

Szint

Kezdő

Hozzávalók

40 dkg cukkini (reszelve)

30 dkg liszt

5 dkg kakaó

1 tk fahéj

1/2 cs sütőpor

csipetnyi só

3 tojás

15 dkg nádcukor

1 ek vanília kivonat vagy 1 rúd vanília

8 dkg étcsokoládé (darabolva)

Elkészítés

A cukkinit meghámozzuk (a középső szivacsos, magos részt szedjük ki) és lereszeljük.

A sütőt 160 fokra melegítjük elő.

A száraz hozzávalókat: liszt, kakaó, fahéj, sütőpor és a só egy tálban összekeverjük. ha van időnk átszitájuk. :) egy másik tálban a tojásokat a nádcukorral és a vaníliával habosra kavarjuk. Hozzáadjuk a reszelt cukkinit majd kisebb adagokban a kakaós lisztet is. Végül beletesszük a csokoládé darabkákat is.

Sütőpapírral bélelt őzgerinc formában kb. 50-60 perc alatt (tűpróbáig) készre sütjük.

Nagyszerűen eltartható, mert sokáig puha marad. bár kétlem, hogy hosszan kellene tartogatni, mert fénysebességgel fogy. :)


TIPP:

Nádcukor helyett használhatunk kristálycukrot is. Amiért a nádcukrot javaslom az azért van, mert nagyon kellemes karamelles aromával emeli a süti fényét. :)

Ha már a cukorról van szó, kiemelném, hogy ez a cukor mennyiség nem teszi kifejezetten édessé a sütit, sokkal inkább a csokoládé/kakaó íz dominál.


Jó étvágyat!



bottom of page