Hozzávalók
40 dkg cukkini (reszelve)
30 dkg liszt
5 dkg kakaó
1 tk fahéj
1/2 cs sütőpor
csipetnyi só
3 tojás
15 dkg nádcukor
1 ek vanília kivonat vagy 1 rúd vanília
8 dkg étcsokoládé (darabolva)
Elkészítés
A cukkinit meghámozzuk (a középső szivacsos, magos részt szedjük ki) és lereszeljük.
A sütőt 160 fokra melegítjük elő.
A száraz hozzávalókat: liszt, kakaó, fahéj, sütőpor és a só egy tálban összekeverjük. ha van időnk átszitájuk. :) egy másik tálban a tojásokat a nádcukorral és a vaníliával habosra kavarjuk. Hozzáadjuk a reszelt cukkinit majd kisebb adagokban a kakaós lisztet is. Végül beletesszük a csokoládé darabkákat is.
Sütőpapírral bélelt őzgerinc formában kb. 50-60 perc alatt (tűpróbáig) készre sütjük.
Nagyszerűen eltartható, mert sokáig puha marad. bár kétlem, hogy hosszan kellene tartogatni, mert fénysebességgel fogy. :)
TIPP:
Nádcukor helyett használhatunk kristálycukrot is. Amiért a nádcukrot javaslom az azért van, mert nagyon kellemes karamelles aromával emeli a süti fényét. :)
Ha már a cukorról van szó, kiemelném, hogy ez a cukor mennyiség nem teszi kifejezetten édessé a sütit, sokkal inkább a csokoládé/kakaó íz dominál.
Jó étvágyat!