Hozzávalók
Hozzávalók (kb. 16 db):
12,5 dkg étcsokoládé
15 dkg liszt
3 dkg kakaópor
1 tk szódabikarbóna
nagy csipet só
12,5 dkg barna cukor
12,5 dkg puha vaj
1 tk vanília kivonat
1 egész tojás
10 dkg fehér csokoládé
10 dkg aszalt cseresznye
Elkészítés
Az étcsokoládét darabokra törjük és vízgőz felett megolvasztjuk.
A fehér csokit apróra daraboljuk, az aszalt cseresznyét kicsit összevágjuk.
A sütőt 170 fokra melegítsük elő.
2 tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
Egy tálban összekeverjük a lisztet a kakaóval, a szódabikarbónával és adunk hozzá egy csipetnyi sót is.
Egy másik tálban habosra keverjük a barna cukrot a puha vajjal és a vaníliával. beleöntjük az olvasztott csokoládét, majd hozzákeverjük a tojást is. ezután hozzáadjuk a lisztes keveréket. végül mehet bele a darabolt fehércsoki és a cseresznye.
Evőkanálnyi mennyiségű tésztát a kezünkkel gombóccá formázunk, majd a tepsibe téve kicsit kilapítjuk. a gombócok között hagyjunk nagyobb (kb. 5 cm) távolságot, mert megnőnek sütés közben.
Kb. 16-18 perc alatt készre sütjük.
A sütőből kivéve hagyjuk a tepsiben hűlni 2-3 percig, majd tegyük át rácsra, hogy teljesen kihűljön.
Légmentes dobozba téve tároljuk.
Jó étvágyat!