top of page

Csokoládés keksz aszalt cseresznyével

Elkészítési idő

15 perc

Sütési idő

16-18 perc

Adag

16 darabhoz

Szint

Kezdő

Hozzávalók

Hozzávalók (kb. 16 db):


12,5 dkg étcsokoládé

15 dkg liszt

3 dkg kakaópor

1 tk szódabikarbóna

nagy csipet só

12,5 dkg barna cukor

12,5 dkg puha vaj

1 tk vanília kivonat

1 egész tojás

10 dkg fehér csokoládé

10 dkg aszalt cseresznye

Elkészítés

Az étcsokoládét darabokra törjük és vízgőz felett megolvasztjuk.

A fehér csokit apróra daraboljuk, az aszalt cseresznyét kicsit összevágjuk.

A sütőt 170 fokra melegítsük elő.

2 tepsit béleljünk ki sütőpapírral.

Egy tálban összekeverjük a lisztet a kakaóval, a szódabikarbónával és adunk hozzá egy csipetnyi sót is.

Egy másik tálban habosra keverjük a barna cukrot a puha vajjal és a vaníliával. beleöntjük az olvasztott csokoládét, majd hozzákeverjük a tojást is. ezután hozzáadjuk a lisztes keveréket. végül mehet bele a darabolt fehércsoki és a cseresznye.

Evőkanálnyi mennyiségű tésztát a kezünkkel gombóccá formázunk, majd a tepsibe téve kicsit kilapítjuk. a gombócok között hagyjunk nagyobb (kb. 5 cm) távolságot, mert megnőnek sütés közben.


Kb. 16-18 perc alatt készre sütjük.

A sütőből kivéve hagyjuk a tepsiben hűlni 2-3 percig, majd tegyük át rácsra, hogy teljesen kihűljön.


Légmentes dobozba téve tároljuk.


Jó étvágyat!



bottom of page