top of page

Csokoládés mézeskalács torta

Elkészítési idő

10-15 perc + hűtés

Sütési idő

8-10 perc

Adag

23 cm formához

Szint

Közép haladó

Hozzávalók

Hozzávalók (23 átmérőjű tortához):

1 adag mézeskalács tészta

10-15 dkg aszalt szilva

kb. 0,5 dl barna rum

40 dkg étcsokoládé

5 dl habtejszín

Elkészítés

Az aszalt szilvát kisebb darabokra aprítjuk és beáztatjuk a rumba.


A sütőt 180 fokra melegítjük elő.


A mézeskalács tésztát vékonyra nyújtjuk és beleigazgatjuk egy pite formába. Sütőbe téve kb. 8-10 perc alatt készre sütjük, majd rácsra téve hagyjuk kihűlni.


A csokoládét kis darabokra törjük és egy tálba tesszük. A tejszínt felmelegítjük, majd a csokira öntjük és addig keverjük, míg felolvad benne, szép, krémes lesz.


A kihűlt tészta alapon elrendezzük az aszalt szilvákat és ráöntjük a csokis keveréket.


Hűtőbe téve hagyjuk megszilárdulni.


Tetszés szerint díszíthetjük fehér csokival, cukorgyöngyökkel.



bottom of page