top of page
Hozzávalók
Hozzávalók (23 átmérőjű tortához):
1 adag mézeskalács tészta
10-15 dkg aszalt szilva
kb. 0,5 dl barna rum
40 dkg étcsokoládé
5 dl habtejszín
Elkészítés
Az aszalt szilvát kisebb darabokra aprítjuk és beáztatjuk a rumba.
A sütőt 180 fokra melegítjük elő.
A mézeskalács tésztát vékonyra nyújtjuk és beleigazgatjuk egy pite formába. Sütőbe téve kb. 8-10 perc alatt készre sütjük, majd rácsra téve hagyjuk kihűlni.
A csokoládét kis darabokra törjük és egy tálba tesszük. A tejszínt felmelegítjük, majd a csokira öntjük és addig keverjük, míg felolvad benne, szép, krémes lesz.
A kihűlt tészta alapon elrendezzük az aszalt szilvákat és ráöntjük a csokis keveréket.
Hűtőbe téve hagyjuk megszilárdulni.
Tetszés szerint díszíthetjük fehér csokival, cukorgyöngyökkel.
bottom of page