Hozzávalók
Hozzávalók:
1 cs élesztős leveles tészta
1 nagyobb alma
10-12 dkg datolya
1/2 citrom leve
1/2 narancs reszelt héja és leve
1 kk mézeskalács fűszerkeverék
Elkészítés
Az almát meghámozzuk és apróra vágjuk. A datolyát is felaprítjuk. Egy kisebb lábasba tesszük a reszelt narancshéjjal, a citrom- és narancslével, a fűszerrel. Néhány percig főzzük, amíg az összes levet felszívták a gyümölcsök.
A sütőt 200 fokra melegítjük elő. Egy nagy tepsit sütőpapírral bélelünk ki.
A kinyújtott, kész tésztából egyforma nagyságú (egyenlő szárú) háromszögeket vágunk ki. A háromszögek szárain, a két oldalán 3-3 párhuzamos bevágást ejtünk.
A töltelékből egy-egy kanállal teszünk a tészta közepére, majd erre hajtjuk rá két oldalról a bevágott tészta részeket. Az alját összenyomjuk.
A megformázott sütiket a tepsibe rakosgatjuk és 10-12 perc alatt készre sütjük.
Tálaláskor porcukorral szórjuk meg.