top of page

Datolyás-almás sütemény

Elkészítési idő

15-20 perc

Sütési idő

10-12 perc

Adag

8 db

Szint

Kezdő

Hozzávalók

Hozzávalók:

1 cs élesztős leveles tészta

1 nagyobb alma

10-12 dkg datolya

1/2 citrom leve

1/2 narancs reszelt héja és leve

1 kk mézeskalács fűszerkeverék

Elkészítés

Az almát meghámozzuk és apróra vágjuk. A datolyát is felaprítjuk. Egy kisebb lábasba tesszük a reszelt narancshéjjal, a citrom- és narancslével, a fűszerrel. Néhány percig főzzük, amíg az összes levet felszívták a gyümölcsök.


A sütőt 200 fokra melegítjük elő. Egy nagy tepsit sütőpapírral bélelünk ki.


A kinyújtott, kész tésztából egyforma nagyságú (egyenlő szárú) háromszögeket vágunk ki. A háromszögek szárain, a két oldalán 3-3 párhuzamos bevágást ejtünk.


A töltelékből egy-egy kanállal teszünk a tészta közepére, majd erre hajtjuk rá két oldalról a bevágott tészta részeket. Az alját összenyomjuk.

A megformázott sütiket a tepsibe rakosgatjuk és 10-12 perc alatt készre sütjük.


Tálaláskor porcukorral szórjuk meg.



bottom of page