top of page

Diós-kávés keksz

Elkészítési idő

10 perc

Sütési idő

12-15 perc

Adag

20-30 db

Szint

Kezdő

Hozzávalók

25 dkg liszt

1 tk sütőpor

1 csipet só

20 dkg dió

20 dkg puha vaj

2 nagy tojás

13 dkg barna cukor

2 ek instant kávé

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A liszthez keverjük a sütőport és a sót. a diót felaprítjuk.

A vajat jól kidolgozzuk a cukorral, majd egyenként hozzákeverjük a felvert tojásokat. amikor már egynemű a massza, beletesszük az instant kávét, és azt is eldolgozzuk benne. végül jöhet bele a lisztes keverék és a diódarabok is.

A tepsit kibéleljük sütőpapírral, és az elkészült tésztából két evőkanál segítségével kis halmokat formázunk rá. maradjon a sütik között legalább 3 cm távolság, mert kicsit megnőnek ám. kb. 12-15 perc alatt készre sülnek. a tepsiből kivéve, sütőrácson hagyjuk kihűlni őket.


Jó étvágyat!



bottom of page