Hozzávalók
25 dkg liszt
1 tk sütőpor
1 csipet só
20 dkg puha vaj
12 dkg barna cukor
2 nagy tojás
1 rúd vanília
5 dkg étcsoki
5 dkg tejcsoki
5 dkg kakaós gabonapehely (opcionális)
Elkészítés
A sütőt 180 fokra melegítjük elő. Két nagyobb tepsit sütőpapírral bélelünk ki.
A csokikat apró darabokra törjük.
A liszthez keverjük a sütőport és a sót.
A vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat. A vanília kikapart magjaival ízesítjük. Belekeverjük a lisztes keveréket, majd a kétféle csokit és a gabonapelyhet is.
Két evőkanál segítségével kis halmokban, egymástól kb. 2-3 cm távolságban kiadagoljuk a tésztát az előkészített sütőlapra és 12-15 perc alatt készre sütjük.
A tepsiből kivéve, sütőrácson hagyjuk kihűlni.
TIPP:
- A legjobb módja, hogy egyforma nagyságú kekszeket kapjunk, ha egy fagylaltos kanállal adagoljuk a tésztát a tepsire.
- A gabonapehely golyócskák egy kis extra roppanást adnak majd a keksznek. Érdemes kipróbálni vele.