top of page

Epres mini pavlova

Elkészítési idő

15 perc + hűtés

Sütési idő

60 perc

Adag

6-8 adag

Szint

Közép haladó

Hozzávalók

Hozzávalók (6-8 mini adaghoz):

5 tojás fehérje (szobahőmérsékletű legyen!)

30 dkg kristálycukor

1 tk ecet

2,5 dl habtejszín

1- tk kristálycukor

1 rúd vanília kikapart magjai

15 dkg eper

méz, citrom

Elkészítés

A Pavlova elkészítéséhez mindenképpen szobahőmérsékletű tojásokat használjunk. A tojásfehérjéket egy tiszta edénybe tesszük és elektromos habverővel lágy habbá verjük. Ekkor evőkanalanként hozzáadagoljuk a kristálycukrot úgy, hogy minden adag cukrot hosszan elkeverünk, hogy teljesen felolvadjon. Ha már kemény és fényes a habunk, hozzákeverünk 1 tk ecetet is. Ez segít majd abban, hogy a belseje lágy és kicsit nyúlós legyen a habcsóknak.

A sütőt 140 fokra melegítjük elő.

Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk és nagyjából egyforma nagyságú adagokat helyezünk rá a habból. Fel is rajzolhatjuk előre, hogy mekkora átmérőjű pavlovákat szeretnénk. Mindegyiket habcsók formát úgy alakítsuk ki, hogy egy kicsi mélyedés legyen a közepén. (Ide tudjuk majd halmozni a habot és az epret.)

Sütőbe téve, azonnal levesszük a hőfokot 110 fokra és kb. 1 órán keresztül sütjük, pontosabban szárítjuk a pavlovákat. Akkor jó, ha kívül már szép roppanós, belül még nyúlós. sütésnél ügyeljünk rá, hogy ne barnuljon meg, így ha kell csökkentsük tovább a hőfokot.

A megsült pavlovákat hagyjuk kihűlni. Az epreket vágjuk tetszés szerinti darabokra. Locsoljuk meg egy kevés mézzel és citrommal.

A tejszínhabot a cukorral és a vanília magokkal lágy habbá verjük, majd rákanalazzuk a habcsókok tetejére. Végül ráhalmozzuk az eper darabokat is.

Jó étvágyat!bottom of page