top of page

Epres-rebarbarás lepény

Elkészítési idő

15 perc

Sütési idő

40 perc

Adag

30x35 cm tepsihez

Szint

Kezdő

Hozzávalók

20 dkg rebarbara

50 dkg eper

4 egész tojás

15 dkg kristálycukor

15 dkg puha vaj

1/2 vanília kikapart magja vagy 1 kk vaníliakivonat

12 dkg darált mandula

10 dkg liszt

1 citrom

1-2 ek nádcukor vagy kristálycukor

néhány levél (6-8) menta

Elkészítés

A rebarbarát és az epret megtisztítjuk, megmossuk, majd kisebb darabokra vágjuk.

Egy kb. 30x35 cm-es tepsit kibélelünk stőpapírral. a sütőt 160 fokra melegítjük elő.

A darált mandulát összekeverjük a liszttel.

A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét 5 dkg cukorral habbá verjük. egy másik tálban habosra keverjük a vajat a maradék kristálycukorral és a vaníliával, majd egyesével hozzákeverjük a tojások sárgáját. óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje habot, majd a mandulás lisztes keveréket is.

A masszát egyenletesen belesimítjuk az előkészített tepsibe. Rászórjuk a feldarabolt gyümölcsöket. Ráreszeljük a citrom héját, megszórjuk nádcukorral és apróra vágott mentával.


kb. 40 perc alatt készre sütjük.


TIPP:

- ha a rebarbaránk nem túl zsenge, akkor érdemes a vastagabb/szálas részeit lehámozni


Jó étvágyat!



bottom of page