top of page

Fűszeres csokitorta

Elkészítési idő

15 perc

Sütési idő

50-60 perc

Adag

23 cm formához

Szint

Kezdő

Hozzávalók

Hozzávalók (23cm-es formához):

40 dkg étcsokoládé

20 dkg vaj

15 dkg barna cukor

5 tojás szétválasztva

4,5 dkg liszt

1 tk fahéj

1/2 tk őrölt gyömbér

1/2 tk cayenne bors

1 nagy csipet őrölt kardamom

1-2 csipet só

Elkészítés

A sütőt 150 fokra melegítjük elő. Egy 23cm átmérőjű, kerek formát kivajazunk és vékonyan kilisztezünk.


A csokit apró darabokra vágjuk, a vajjal együtt egy tűzálló tálba tesszük és vízfürdő felett felolvasztjuk.


A cukrot a tojások sárgájával fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a kihűlt csokis keveréket.

A lisztet összekeverjük a fűszerekkel és ezt is belekeverjük a tésztába.


A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal, hogy kevésbé törjön össze beleforgatjuk a tésztába.


Az előkészített formába öntjük és sütőbe téve kb. 50-60 perc alatt - amíg a teteje meg nem szilárdul - készre sütjük. Hagyjuk a formában kihűlni, csak utána vegyük ki belőle.



bottom of page