Hozzávalók
Hozzávalók (23cm-es formához):
40 dkg étcsokoládé
20 dkg vaj
15 dkg barna cukor
5 tojás szétválasztva
4,5 dkg liszt
1 tk fahéj
1/2 tk őrölt gyömbér
1/2 tk cayenne bors
1 nagy csipet őrölt kardamom
1-2 csipet só
Elkészítés
A sütőt 150 fokra melegítjük elő. Egy 23cm átmérőjű, kerek formát kivajazunk és vékonyan kilisztezünk.
A csokit apró darabokra vágjuk, a vajjal együtt egy tűzálló tálba tesszük és vízfürdő felett felolvasztjuk.
A cukrot a tojások sárgájával fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a kihűlt csokis keveréket.
A lisztet összekeverjük a fűszerekkel és ezt is belekeverjük a tésztába.
A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal, hogy kevésbé törjön össze beleforgatjuk a tésztába.
Az előkészített formába öntjük és sütőbe téve kb. 50-60 perc alatt - amíg a teteje meg nem szilárdul - készre sütjük. Hagyjuk a formában kihűlni, csak utána vegyük ki belőle.