
Hozzávalók
2 dl habtejszín
6 dl tej
5 dkg cukor
1 rúd vanília
5 szem zöld kardamom mag vagy 1 kk őrölt
1 kk narancsvirágvíz (elhagyható)
5 dkg étkezési keményítő
10-15 dkg eper
1-2 kk méz
sózatlan pisztácia
Elkészítés
Előkészítünk 4 üvegpoharat vagy tálkát.
Az epret megtisztítjuk, kis darabokra vágjuk. meglocsoljuk a mézzel.
Egy kis lábasban felmelegítjük a tejszínt és 4 dl tejet a cukorral, a vanília rúd kikapart belsejével (tegyük bele a kikapart rudat is), az összemorzsolt kardamom magokkal. 5-6 percig mérsékelt lángon főzzük. ne hagyjuk, hogy forrjon.
Közben egy kis tálkában csomómentesre keverjük a keményítőt a maradék (2dl) tejjel.
A meleg, fűszeres tejből kivesszük a vanília rudat és beleöntjük a keményítővel elkevert tejet, majd a narancsvirágvizet is. folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük.
A poharak aljába teszünk néhány kanálnyi epret, majd ráöntjük a még meleg pudingot. hagyjuk hűlni, majd hűtőben teljesen lehűtjük.
Tetejére még halmozunk az eperből és megszórjuk pisztácia darabokkal.
Jó étvágyat!
