top of page

Fűszeres tejpuding eperrel és pisztáciával

Elkészítési idő

15 perc + hűtés

Sütési idő

Adag

4 adag

Szint

Kezdő

Hozzávalók

2 dl habtejszín

6 dl tej

5 dkg cukor

1 rúd vanília

5 szem zöld kardamom mag vagy 1 kk őrölt

1 kk narancsvirágvíz (elhagyható)

5 dkg étkezési keményítő

10-15 dkg eper

1-2 kk méz

sózatlan pisztácia

Elkészítés

Előkészítünk 4 üvegpoharat vagy tálkát.

Az epret megtisztítjuk, kis darabokra vágjuk. meglocsoljuk a mézzel.

Egy kis lábasban felmelegítjük a tejszínt és 4 dl tejet a cukorral, a vanília rúd kikapart belsejével (tegyük bele a kikapart rudat is), az összemorzsolt kardamom magokkal. 5-6 percig mérsékelt lángon főzzük. ne hagyjuk, hogy forrjon.

Közben egy kis tálkában csomómentesre keverjük a keményítőt a maradék (2dl) tejjel.

A meleg, fűszeres tejből kivesszük a vanília rudat és beleöntjük a keményítővel elkevert tejet, majd a narancsvirágvizet is. folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük.

A poharak aljába teszünk néhány kanálnyi epret, majd ráöntjük a még meleg pudingot. hagyjuk hűlni, majd hűtőben teljesen lehűtjük.

Tetejére még halmozunk az eperből és megszórjuk pisztácia darabokkal.

Jó étvágyat!



bottom of page