top of page

Fűszeres-vörösboros körte

Elkészítési idő

30-40 perc

Sütési idő

Adag

4 adag

Szint

Kezdő

Hozzávalók

4 db (vilmos) körte

7 dl vörös bor

6-8 db szegfűszeg

1 rúd fahéj

1/2 rúd vanília kikapart magjai

5 db kardamom (mag)

kb. 2 cm nagyságú friss gyömbér

1 citrom héja

1 dkg vaj

Elkészítés

A vörös bort a fűszerekkel egy mély lábasba tesszük és közepes lángon felmelegítjük.

A körtéket meghámozzuk, majd a már meleg fűszeres borba tesszük és kb. 25 perc alatt puhára pároljuk benne. ezután kivesszük egy tányérra.

A fűszeres vörösbort nagy lángon kb. az ötödére redukáljuk. Átszűrjük és egy pici darabka vajat elkeverünk a még forró lében, amitől fényes és bársonyos állagú lesz.

Tálaláskor a körtéket egy kis tányérra vagy tákára tesszük és meglocsoljuk a fűszeres mártással.


TIPP:

- a körték párolási ideje függ az érettségüktől is. Célszerűbb kevésbé érett gyümölcsöt használnunk,

- a fűszerek mennyisége/aránya nem kőbe vésett, nyugodtan használjuk őket a nekünk tetsző arányban,

- tálaláskor adhatunk mellé egy gombóc vanília fagyit.

Jó étvágyat!



bottom of page