top of page

Fehércsokis-áfonyás minitorta

Elkészítési idő

20-25 perc + hűtés

Sütési idő

15 perc

Adag

4 db

Szint

Közép haladó

Hozzávalók

A piskótához

6 tojássárgája

6 tojásfehérje

12 dkg cukor

12 dkg liszt

2 dkg kakaópor (cukrozatlan)

3 dkg olvasztott vaj

1 csipet só


A krémhez

30 dkg krémsajt

1,5 dl habtejszín

1 rúd vanília vagy 1 kk vanília esszencia

4 dkg cukor


A dzsemhez

20 dkg friss áfonya

2 ek kristálycukor

1/2 citrom reszelt héja és leve

Elkészítés

A sütőt 180 fokra melegítjük elő. Egy nagy tepsit sütőpapírral bélelünk ki.

A lisztet a kakaóval egy tálba szitáljuk. A tojásfehérjét egy csipet sóval habbá verjük.

A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral. Ebbe forgatjuk bele óvatos mozdulatokkal a tojásfehérje habot. Gyors mozdulatokkal belekeverjük a kakaós liszt keveréket és végül az olvasztott vajat is. Beleöntjük az előkészített tepsibe és kb. 15 perc alatt készre sütjük. Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni.


A krémhez a krémsajtot, a tejszínnel, a cukorral és a vanília rúd kikapart magjaival együtt habos, kemény krémmé verjük. Felhasználásig hűtőbe tesszük.


Az áfonyát egy kis lábasba tesszük a cukorral, a citromhéjjal és citromlével, majd addig főzzük, amíg szirupos, dzsem állagú nem lesz. Hagyjuk kihűlni.


A piskótából egy kerek kiszúró segítségével köröket szaggatunk ki. Egy tortához min. 3 piskóta koronggal számoljunk. Ezeket rétegezzük a dzsemmel és a krémmel. Majd végül a torták külsejét is bevonjuk a krémmel.

Díszítéshez használhatunk friss gyümölcsöket, aprított magvakat (pisztáciát) vagy akár friss fűszernövényeket (rozmaring, menta) is.





bottom of page