top of page

Fehércsokis kókuszkocka

Elkészítési idő

25 perc

Sütési idő

25-30 perc

Adag

30x20 cm tepsihez

Szint

Kezdő

Hozzávalók

6 tojás

15 dkg kristálycukor

15 dkg vaj (szobahőmérsékletű)

1 rúd vanília kikapart belseje

1 narancs reszelt héja

csipetnyi só

20 dkg liszt

15 dkg fehér csoki

1 dl tejszín

kb 12-15 dkg kókuszreszelék

Elkészítés

A sütőt 180 fokra melegítjük elő. Egy kisebb tepsit sütőpapírral bélelünk ki.

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket egy csipetnyi sóval elkezdjük felverni és ha elérjük, hogy habbá formálódik, kanalanként hozzáadagolunk 3 ek cukrot, így verjük fényes, kemény habbá.

A maradék cukrot alaposan kikeverjük a vajjal és egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját. A vaníliával és a narancs héjjal ízesítjük.

Belekeverjük a lisztet is.

A tésztát az előkészített tepsibe simítjuk és a sütőbe téve 25-30 perc alatt készre sütjük.

Rácsra téve hagyjuk kihűlni. Majd (lehetőleg) egyforma kockákra vágjuk.

A fehér csokit apróra tördeljük és a tejszínnel együtt gőz felett megolvasztjuk. A kókuszreszeléket egy nagyobb tányérba öntjük. A süti kockákat először a csokiba mártjuk, majd meghempergetjük a kókuszban.


TIPP:

A csokit mikróban is megolvaszthatjuk, de óvatosan, rövid szakaszokban (20-30 mp), mert könnyen megég.




bottom of page