top of page

Feketeribizlis-málnás jégkrém

Elkészítési idő

5 perc + hűtés

Sütési idő

Adag

6 db

Szint

Kezdő

Hozzávalók

Hozzávalók (6 db kb. 60g-os):


8 dkg málna

15 dkg fekete ribizli

1/2 citrom reszelt héja

3-4 ek cukorszirup vagy ízlés szerinti porcukor

12 dkg joghurt

Elkészítés

Ezzel a recepttel igazán könnyű dolgunk van: a gyümölcsöket összeturmixoljuk a cukorsziruppal vagy porcukorral és a citrom héjjal, majd lazán hozzákeverjük a joghurtot. (nem fontos teljesen egyneművé keverni, így szép márványos maradhat.) Az elkészült keveréket formákba töltjük és lefagyasztjuk.


Tipp:

- ha nincsen jégkrém formánk, használhatunk (kisebb) műanyag poharakat és (fa)pálcikákat is. ha így készítjük a jégkrémet a (fa)pálcikákat csak akkor tegyük bele a közepébe, ha már nagyjából megszilárdult a fagyasztás során

- nyugodtan tehetünk bele több joghurtot is, ha kicsit lágyítani akarjuk a gyümölcsízt. ez a variáció totálisan gyümölcsös. :)

- úgy is készíthetjük a jégkrémet, hogy nem keverjük el a gyümölcspürét a joghurttal, hanem rétegezve öntjük a formákba. így lesz csíkos a jégkrémünk. ebben az esetben célszerű a joghurtot is ízesíteni. az édesítés mellett reszeljünk bele citromhéjat is.


Jó hűsölést!



bottom of page