
Hozzávalók
Hozzávalók (6 db kb. 60g-os):
8 dkg málna
15 dkg fekete ribizli
1/2 citrom reszelt héja
3-4 ek cukorszirup vagy ízlés szerinti porcukor
12 dkg joghurt
Elkészítés
Ezzel a recepttel igazán könnyű dolgunk van: a gyümölcsöket összeturmixoljuk a cukorsziruppal vagy porcukorral és a citrom héjjal, majd lazán hozzákeverjük a joghurtot. (nem fontos teljesen egyneművé keverni, így szép márványos maradhat.) Az elkészült keveréket formákba töltjük és lefagyasztjuk.
Tipp:
- ha nincsen jégkrém formánk, használhatunk (kisebb) műanyag poharakat és (fa)pálcikákat is. ha így készítjük a jégkrémet a (fa)pálcikákat csak akkor tegyük bele a közepébe, ha már nagyjából megszilárdult a fagyasztás során
- nyugodtan tehetünk bele több joghurtot is, ha kicsit lágyítani akarjuk a gyümölcsízt. ez a variáció totálisan gyümölcsös. :)
- úgy is készíthetjük a jégkrémet, hogy nem keverjük el a gyümölcspürét a joghurttal, hanem rétegezve öntjük a formákba. így lesz csíkos a jégkrémünk. ebben az esetben célszerű a joghurtot is ízesíteni. az édesítés mellett reszeljünk bele citromhéjat is.
Jó hűsölést!
