top of page

Feketeribizlis sütemény

Elkészítési idő

10 perc

Sütési idő

30-40 perc

Adag

30x20 cm tepsihez

Szint

Kezdő

Hozzávalók

25 dkg puha vaj

18 dkg kristálycukor

1 vanília rúd

1 zöldcitrom héja

3 egész tojás

25 dkg túró

25 dkg liszt

1/2 cs (6g) sütőpor

15 dkg feketeribizli

Elkészítés

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. egy 30x20 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral.

a vajat a cukorral keverjük habosra. adjuk hozzá a vanília kikapart magocskáit és reszeljük bele a citrom héját. majd egyenként adagoljuk hozzá a tojásokat, úgy hogy mindegyiket jól eldolgozzuk a tésztában. keverjük bele a túrót is.

egy másik tálban keverjük össze a lisztet és a sütőport és adjuk az egészet a vajas keverékhez. simítsuk a tésztát az előkészített tepsibe és szórjuk rá egyenletesen a feketeribizlit. picit nyomkodjuk is bele.

tegyük a tepsit a sütőbe és süssük kb. 30-40 percig. (tűpróbáig)

hagyjuk pár percig hűlni a formában, majd borítsuk egy süteményrácsra, hogy teljesen kihűljön.

tálaláskor vágjuk tetszőleges nagyságú szeletekre és ízlés szerint szórjuk meg porcukorral.


TIPP:

- vanília rúd helyett használhatunk vanília kivonatot is, ebből egy kiskanállal tegyünk bele

- ha nincs kéznél zöld citrom, a normál citrom is nagyon jó hozzá

- ha szitán áttörjük a túrót, akkor simább állagú lesz a süteményünk (kevésbé látszanak benne a kis túró darabok)

- ha fagyasztott gyümölcsöt használunk, olvasszuk ki és csepegtessük le felhasználás előtt

jó étvágyat!





bottom of page