top of page

Gyümölcsös tönkölybúzás muffin

Elkészítési idő

10 perc

Sütési idő

20 perc

Adag

12 db

Szint

Kezdő

Hozzávalók

Hozzávalók (12 db):

6 dkg nádcukor

6 dkg puha vaj

2 nagy tojás

1/2 vanília rúd

1 narancs reszelt héja (opcionális)

0,5 dl narancslé

1 nagy alma

1/2 citrom leve

25 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt

1 dkg (2 tk) sütőpor

15 dkg áfonya

15 dkg őszibarack

Elkészítés

A sütőt 180 fokra melegítjük elő.

Az almát lereszeljük (héjastól) és meglocsoljuk a citrom levével. a barackot megtisztítjuk és kis kockákra vágjuk. a lisztet a sütőporral összekeverjük.

A cukrot a vajjal robotgéppel kihabosítjuk (jól kikeverjük) és egyesével hozzáadjuk a tojásokat, mindegyiket jól elkeverve benne. beletesszük a narancslevet, a reszelt almát és ízesítjük a vaníliával és a narancshéjjal. hozzákeverjük a sütőporos lisztet és végül a gyümölcsöket.

Egy muffintepsit kibélelünk papírkapszlikkal és ezekbe adagoljuk a tésztát.

sütőbe téve kb. 20 perc alatt készre sütjük.


TIPP:

- ezek az arányok egy nem túl édes tésztát adnak. ha édesszájúaknak készítjük, tehetünk még bele cukrot, de számoljuk a gyümölcsök érettségével/édességével is.

Jó étvágyat!



bottom of page