Hozzávalók
Hozzávalók (12 db):
6 dkg nádcukor
6 dkg puha vaj
2 nagy tojás
1/2 vanília rúd
1 narancs reszelt héja (opcionális)
0,5 dl narancslé
1 nagy alma
1/2 citrom leve
25 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
1 dkg (2 tk) sütőpor
15 dkg áfonya
15 dkg őszibarack
Elkészítés
A sütőt 180 fokra melegítjük elő.
Az almát lereszeljük (héjastól) és meglocsoljuk a citrom levével. a barackot megtisztítjuk és kis kockákra vágjuk. a lisztet a sütőporral összekeverjük.
A cukrot a vajjal robotgéppel kihabosítjuk (jól kikeverjük) és egyesével hozzáadjuk a tojásokat, mindegyiket jól elkeverve benne. beletesszük a narancslevet, a reszelt almát és ízesítjük a vaníliával és a narancshéjjal. hozzákeverjük a sütőporos lisztet és végül a gyümölcsöket.
Egy muffintepsit kibélelünk papírkapszlikkal és ezekbe adagoljuk a tésztát.
sütőbe téve kb. 20 perc alatt készre sütjük.
TIPP:
- ezek az arányok egy nem túl édes tésztát adnak. ha édesszájúaknak készítjük, tehetünk még bele cukrot, de számoljuk a gyümölcsök érettségével/édességével is.
Jó étvágyat!