top of page

Hozzávalók
Hozzávalók (kb. 4 adaghoz):
12-15 dkg keksz
3-4 dkg olvasztott vaj
csipetnyi fahéj
25 dkg sajtkrém (Philadelphia)
8 dkg porcukor
1 vanília kikapart belseje
kb. 4 cl erős kávé
15-18 dkg tejszínhab
Tetejére: instant kávé vagy kakaópor
Elkészítés
A kekszet apróra törjük és összekeverjük az olvasztott vajjal és a fahéjjal. Egyenlő arányban elosztjuk 4 pohár aljába.
A sajtkrémet kikeverjük a porcukorral, a vanília magokkal és a kávéval. Beleforgatjuk a tejszínhabot is. A kész krémet a poharakba adagoljuk.
Tetejét megszórhatjuk kávéval vagy kakaóporral.
Fogyasztásig hűtőben pihentetjük.
TIPP:
- Különböző kekszekkel még izgalmasabbá tehetjük. Én mandulásat használtam hozzá és nagyon feldobta.
Jó étvágyat!


bottom of page