Hozzávalók
30 dkg mangópüré
50 ml citromlé
2 db (~3,2 g) zselatinlap
100 ml kókusztej
4 dkg kókuszreszelék
250 ml tejszín
1 ek porcukor
díszítéshez (opcionális):
kókusz forgácsok
physalis/földicseresznye
mentalevél
Elkészítés
Szórjuk bele a kókuszreszeléket a kókusztejbe, langyosítsuk fel őket együtt, majd hagyjuk állni 5-10 percig.
Áztassuk hideg vízbe a zselatinlapokat.
Keverjük össze a mangópürét a citromlével, és melegítsük fel, majd vegyük le a tűzről és keverjük el benne a kinyomkodott, puha zselatinlapokat. Adjuk hozzá a kókusztejet is a kókuszreszelékkel együtt. tegyük félre, hogy kihűljön.
Adjuk a tejszínhez a cukrot, majd verjük kemény habbá. ha már kihűlt a mangó, óvatosan keverjük bele a felvert tejszínhabot.
Adagoljuk őket poharakba és díszítsük tetszés szerint.
TIPP:
- legegyszerűbb, ha a mangópürét készen, konzerv formájában vesszük. de ha nem, akkor válasszunk érett gyümölcsöket és turmixoljuk le a húsát.
- ízlés szerint adhatunk még cukrot a mangópüréhez, én nem szeretem túl édesen. :)
Jó étvágyat!