top of page

Kókuszos mangó mousse

Elkészítési idő

15 perc + hűtés

Sütési idő

Adag

4-6 adag

Szint

Kezdő

Hozzávalók

30 dkg mangópüré

50 ml citromlé

2 db (~3,2 g) zselatinlap

100 ml kókusztej

4 dkg kókuszreszelék

250 ml tejszín

1 ek porcukor

díszítéshez (opcionális):

kókusz forgácsok

physalis/földicseresznye

mentalevél

Elkészítés

Szórjuk bele a kókuszreszeléket a kókusztejbe, langyosítsuk fel őket együtt, majd hagyjuk állni 5-10 percig.

Áztassuk hideg vízbe a zselatinlapokat.

Keverjük össze a mangópürét a citromlével, és melegítsük fel, majd vegyük le a tűzről és keverjük el benne a kinyomkodott, puha zselatinlapokat. Adjuk hozzá a kókusztejet is a kókuszreszelékkel együtt. tegyük félre, hogy kihűljön.

Adjuk a tejszínhez a cukrot, majd verjük kemény habbá. ha már kihűlt a mangó, óvatosan keverjük bele a felvert tejszínhabot.

Adagoljuk őket poharakba és díszítsük tetszés szerint.


TIPP:

- legegyszerűbb, ha a mangópürét készen, konzerv formájában vesszük. de ha nem, akkor válasszunk érett gyümölcsöket és turmixoljuk le a húsát.

- ízlés szerint adhatunk még cukrot a mangópüréhez, én nem szeretem túl édesen. :)

Jó étvágyat!



bottom of page