Hozzávalók
30 dkg liszt + a sütőformához
5-6 g sütőpor (kb. fél csomag)
5 dkg kókusz reszelék
17,5 dkg lágy vaj + a sütőforma kikenéséhez
26 dkg kristálycukor
1/2 rúd vanília kikapart belseje
3 (nagy) tojás
22,5 dkg görög joghurt
1/2 citrom reszelt héja
1/2 citrom leve (kb. 3-4 ek)
Díszítéshez:
kb. 4 cl citromlé
20-25 dkg porcukor
kókusz
Elkészítés
A mini kuglóf sütőformákat vékonyan kivajazzuk és kilisztezzük. (Ha szilikon sütőformát használunk erre nincs szükség.)
A sütőt 160 fokra melegítjük elő.
A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kókusz reszelékkel.
A vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vaníliát, majd egyenként a tojásokat. Belekeverjük a citrom reszelt héját, levét és a joghurtot. Végül mehet bele a lisztes keverék is.
A tésztát az előkészített sütőformákba adagoljuk és 30-35 perc alatt készre sütjük. (Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy kész-e)
Hagyjuk a formában hűlni az elkészült kuglófokat, majd sütőrácsra téve teljesen lehűtjük.
A citromlében elkeverjük a porcukrot, hogy sűrűn folyó mázat kapjunk, és ezt csorgatjuk a kihűlt sütire. Megszórjuk kókusz reszelékkel és tetszés szerint vörös áfonyával vagy ribizlivel díszítjük.