top of page

Kókuszos mini kuglóf

Elkészítési idő

10 perc

Sütési idő

30-35 perc

Adag

6 db

Szint

Kezdő

Hozzávalók

30 dkg liszt + a sütőformához

5-6 g sütőpor (kb. fél csomag)

5 dkg kókusz reszelék

17,5 dkg lágy vaj + a sütőforma kikenéséhez

26 dkg kristálycukor

1/2 rúd vanília kikapart belseje

3 (nagy) tojás

22,5 dkg görög joghurt

1/2 citrom reszelt héja

1/2 citrom leve (kb. 3-4 ek)


Díszítéshez:

kb. 4 cl citromlé

20-25 dkg porcukor

kókusz

Elkészítés

A mini kuglóf sütőformákat vékonyan kivajazzuk és kilisztezzük. (Ha szilikon sütőformát használunk erre nincs szükség.)

A sütőt 160 fokra melegítjük elő.

A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kókusz reszelékkel.

A vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vaníliát, majd egyenként a tojásokat. Belekeverjük a citrom reszelt héját, levét és a joghurtot. Végül mehet bele a lisztes keverék is.

A tésztát az előkészített sütőformákba adagoljuk és 30-35 perc alatt készre sütjük. (Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy kész-e)

Hagyjuk a formában hűlni az elkészült kuglófokat, majd sütőrácsra téve teljesen lehűtjük.

A citromlében elkeverjük a porcukrot, hogy sűrűn folyó mázat kapjunk, és ezt csorgatjuk a kihűlt sütire. Megszórjuk kókusz reszelékkel és tetszés szerint vörös áfonyával vagy ribizlivel díszítjük.



bottom of page