Hozzávalók
20 dkg kerekszemű rizs (arborio)
2 dl víz
1 doboz / 4 dl kókusztej
2 dl zsíros tej (3,5% vagy 2,8%)
1 rúd vanília
8-10 dkg cukor
5 dkg kókuszreszelék
csipet só
2,5 dl tejszín
1 lime reszelt héja
2 gránátalma
Díszítéshez kókuszforgács
Elkészítés
A gránátalma magjait szedjük ki a magházból.
A kókusztejet és a tejet öntsük egybe és langyosítsuk meg.
A rizset egy lábasban felöntjük a vízzel és közepes lángon, sűrű kevergetés mellett addig főzzük, amíg nagyjából elfővi a vizet és megpuhul. Ekkor hozzáaöntjük a langyos kókusztejes keveréket, megsózzuk, ízesítjük a vanília kikapart magjaival, kb. 5 dkg cukorral és hozzáadjuk a kókuszreszeléket is. Gyakori kevergetés mellett addig főzzük, amíg nagyjából felissza a folyadékot és krémes, de nem túl sűrű állagú lesz. Ekkor még ízlés szerint ízesítsük cukorral. hagyjuk kihűlni.
A tejszínt egy csipet sóval és 1-2 ek cukorral verjük habbá, adjuk hozzá a reszelt lime héjat és tegyük hűtőbe.
A kihűlt kókuszos tejberizshez óvatosan keverjük bele a tejszínhabot. Végül felváltva adagoljuk a poharakba a kókuszos krémet és a gránátalmát. Tetejét díszíthetjük kókusz forgáccsal.
TIPP:
- ez a kókuszos tejberizs más gyümölccsel is nagyszerűen párosítható, próbáljuk ki pl. magnóval vagy málnával
Jó étvágyat!