top of page

Kókuszos rizskehely gránátalmával

Elkészítési idő

20-25 perc + hűtés

Sütési idő

Adag

4 főre

Szint

Kezdő

Hozzávalók

20 dkg kerekszemű rizs (arborio)

2 dl víz

1 doboz / 4 dl kókusztej

2 dl zsíros tej (3,5% vagy 2,8%)

1 rúd vanília

8-10 dkg cukor

5 dkg kókuszreszelék

csipet só

2,5 dl tejszín

1 lime reszelt héja

2 gránátalma


Díszítéshez kókuszforgács

Elkészítés

A gránátalma magjait szedjük ki a magházból.

A kókusztejet és a tejet öntsük egybe és langyosítsuk meg.

A rizset egy lábasban felöntjük a vízzel és közepes lángon, sűrű kevergetés mellett addig főzzük, amíg nagyjából elfővi a vizet és megpuhul. Ekkor hozzáaöntjük a langyos kókusztejes keveréket, megsózzuk, ízesítjük a vanília kikapart magjaival, kb. 5 dkg cukorral és hozzáadjuk a kókuszreszeléket is. Gyakori kevergetés mellett addig főzzük, amíg nagyjából felissza a folyadékot és krémes, de nem túl sűrű állagú lesz. Ekkor még ízlés szerint ízesítsük cukorral. hagyjuk kihűlni.

A tejszínt egy csipet sóval és 1-2 ek cukorral verjük habbá, adjuk hozzá a reszelt lime héjat és tegyük hűtőbe.

A kihűlt kókuszos tejberizshez óvatosan keverjük bele a tejszínhabot. Végül felváltva adagoljuk a poharakba a kókuszos krémet és a gránátalmát. Tetejét díszíthetjük kókusz forgáccsal.


TIPP:

- ez a kókuszos tejberizs más gyümölccsel is nagyszerűen párosítható, próbáljuk ki pl. magnóval vagy málnával


Jó étvágyat!



bottom of page