top of page

Kalácspuding

Elkészítési idő

5 perc

Sütési idő

20-25 perc

Adag

4 főre

Szint

Kezdő

Hozzávalók

1 kisebb kalács

2 dl tejszín

2 dl zsíros tej

2 db tojás

2 ek cukor

1 rúd vanília vagy 1 kk vanília kivonat

kb. 4-5 dkg vaj

baracklekvár

mazsola

szeletelt mandula

Elkészítés

A sütőt 180 fokra melegítjük elő. Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal.

A kalácsot darabokra tépkedjük és a tálba rendezzük. A tejszínt, a tejet, a tojásokat, a cukrot és a vaníliát összekeverjük. A keveréket a kalácsra öntjük. Hozzáadjuk a mazsolát, kiskanállal lekvár pöttyöket teszünk rá egyenletes távolságban és mandula szeletekkel szórjuk meg.

A tetejére kis darabokban rádobjuk a vajat, majd a sütőbe téve 20-25 perc alatt készre sütjük.


TIPP:

- Remekül használhatjuk a maradék kalács is darabokat hozzá.

- Tetszés szerint, illetve annak függvényében, hogy mi van otthon variálhatjuk az ízesítőket. Mehetnek bele még csokidarabok,vagy aszalt gyümölcs darabok is.

- Tetejét még megszórhatjuk 1 tk cukorral, ami a sülés közben karamellizálódik majd rajta.



bottom of page