top of page

Karácsonyi sajttorta pohárban

Elkészítési idő

10 perc + hűtés

Sütési idő

Adag

6 adag

Szint

Kezdő

Hozzávalók

Hozzávalók (kb. 6 pohárhoz):

15 dkg mézeskalács

4 dkg olvasztott vaj

25 dkg krémsajt (Philadelphia)

5 dkg porcukor

1 dl habtejszín

1 rúd vanília

1/2 narancs reszelt héja

1 kk narancsvirág víz (elhagyható)

Elkészítés

Az alaphoz a mézeskalácsot összetörjük és összekeverjük az olvasztott vajjal, majd szétosztjuk a poharakban.

A krémhez a tejszínt egy teáskanál porcukorral habbá verjük. A krémsajtot kikeverjük a maradék porcukorral, a vanília kikapart magjaival, a narancshéjjal és a narancsvirág vízzel, majd beleforgatjuk a tejszínhabot.

A poharakba adagoljuk és hűtőbe téve hagyjuk legalább 1 órát pihenni.

Tetejét díszíthetjük csokival, mézeskaláccsal, cukordíszekkel. Vagy akár extra tejszínhabbal is.


TIPP:

- Delux (felnőtt) változathoz meglocsolhatjuk a mézeskalács morzsát egy kis rummal vagy konyakkal is.





bottom of page