Hozzávalók
Hozzávalók (kb. 6 pohárhoz):
15 dkg mézeskalács
4 dkg olvasztott vaj
25 dkg krémsajt (Philadelphia)
5 dkg porcukor
1 dl habtejszín
1 rúd vanília
1/2 narancs reszelt héja
1 kk narancsvirág víz (elhagyható)
Elkészítés
Az alaphoz a mézeskalácsot összetörjük és összekeverjük az olvasztott vajjal, majd szétosztjuk a poharakban.
A krémhez a tejszínt egy teáskanál porcukorral habbá verjük. A krémsajtot kikeverjük a maradék porcukorral, a vanília kikapart magjaival, a narancshéjjal és a narancsvirág vízzel, majd beleforgatjuk a tejszínhabot.
A poharakba adagoljuk és hűtőbe téve hagyjuk legalább 1 órát pihenni.
Tetejét díszíthetjük csokival, mézeskaláccsal, cukordíszekkel. Vagy akár extra tejszínhabbal is.
TIPP:
- Delux (felnőtt) változathoz meglocsolhatjuk a mézeskalács morzsát egy kis rummal vagy konyakkal is.