top of page

Krémsajttal töltött datolya

Elkészítési idő

5 perc + hűtés

Sütési idő

Adag

2-4 főre

Szint

Kezdő

Hozzávalók

kb. 16 db nagyszemű datolya (Majdoul)

12,5 dkg Philadelphia krémsajt

1/ narancs reszelt héja

1 rúd vanília vagy 1 kk vanília paszta

vágott, sótlan pisztácia

Elkészítés

A krémsajtot kikeverjük a reszelt narancshéjjal és a vanília kikapart magjaival. a krémet nyomózsákba töltjük.

A datolyákat hosszában bevágjuk az egyik oldalukon a magig. kiszedjük a magokat, majd a helyükre töltjük a krémet.

Tetejüket megszórjuk pisztáciával és legalább 1 órára hűtőbe tesszük.


TIPP:

- ha nincs nyomózsákunk, használjunk egy egyszerű műanyag zacskót, aminek az egyik sarkát kivágva töltsük meg a datolyákat

- pisztácia helyett használhatunk szeletelt, pirított mandulát is

Jó étvágyat



bottom of page