top of page

Levendulás ribizli fagylalt

Elkészítési idő

10 perc

Sütési idő

Adag

2-4 főre

Szint

Kezdő

Hozzávalók

25 dkg fagyasztott piros ribizli

2 dl tejszín

5 dkg kristálycukor

0,5 dl víz

1 tk levendula (szárított, fogyasztásra alkalmas)

Elkészítés

A cukrot, a levendulát és a vizet egy kis lábasba tesszük és mérsékelt lángon 8-10 perc alatt szirupot főzünk belőle. hagyjuk kihűlni és leszűrjük.

A még fagyott ribizlit turmixgépbe tesszük (vagy egy magas falú edénybe, ha botmixert használunk) ízesítjük ízlés szerinti mennyiségű levendula sziruppal, hozzáöntjük a tejszínt, majd az egészet összeturmixoljuk.

Ezzel készen is vagyunk. poharakba adagoljuk és elfogyasztjuk. (tényleg expressz! :))


TIPP:

- a levendulaszirupból nagyobb mennyiséget is készíthetünk egyszerre. üvegekbe töltve és hűtőben tárolva sokáig eláll. használhatjuk süteményekhez vagy limonádéhoz is.







bottom of page