top of page
Hozzávalók
25 dkg fagyasztott piros ribizli
2 dl tejszín
5 dkg kristálycukor
0,5 dl víz
1 tk levendula (szárított, fogyasztásra alkalmas)
Elkészítés
A cukrot, a levendulát és a vizet egy kis lábasba tesszük és mérsékelt lángon 8-10 perc alatt szirupot főzünk belőle. hagyjuk kihűlni és leszűrjük.
A még fagyott ribizlit turmixgépbe tesszük (vagy egy magas falú edénybe, ha botmixert használunk) ízesítjük ízlés szerinti mennyiségű levendula sziruppal, hozzáöntjük a tejszínt, majd az egészet összeturmixoljuk.
Ezzel készen is vagyunk. poharakba adagoljuk és elfogyasztjuk. (tényleg expressz! :))
TIPP:
- a levendulaszirupból nagyobb mennyiséget is készíthetünk egyszerre. üvegekbe töltve és hűtőben tárolva sokáig eláll. használhatjuk süteményekhez vagy limonádéhoz is.
bottom of page