top of page

Linzer

Elkészítési idő

12 perc + pihentetés

Sütési idő

10-12 perc

Adag

20-30 db

Szint

Kezdő

Hozzávalók

30 dkg liszt

20 dkg vaj

10 dkg cukor

1 rúd vanília vagy 1 kk vanília esszencia

1/2 citrom héja

1 tojássárgája

csipetnyi só


Töltelékhez: lekvár, karamell, mogyorókrém, csokikrém stb.

Elkészítés

A lisztet a vajjal összemorzsoljuk.

Hozzáadjuk a többi hozzávalót és gyors mozdulatokkal gombóccá formázzuk. Fóliába csomagolva a hűtőben pihentetjük legalább 1 órán át.

A sütőt 170 fokra melegítjük elő. Egy tepsit sütőpapírral bélelünk ki.

A lehűtött tésztát vékonyra nyújtjuk és tetszőleges formákat szaggatunk ki belőle. Kb. 10-12 perc alatt készre sütjük. Sütőrácson kihűtjük őket, majd lekvárral vagy tetszőleges töltelékkel megtöltve, párossával összeragasztjuk.


TIPP:

- Fontos, hogy hideg alapanyagokkal dolgozzunk és ne gyúrjuk sokáig a tésztát, különben nem lesz elég omlós.

- Figyeljünk, hogy ne süssük túl a linzereket, mert könnyen kiszáradnak. Nem gond, ha még világos színűek, ha megsültek, akkor már kivehetjük a sütőből.

- A kiszúrásnál ügyeljünk, hogy páros mennyiséget szaggassunk ki. Persze csak akkor, ha megtöltjük majd őket. :)





bottom of page