top of page

Málnás csokoládé rolád

Elkészítési idő

15-20 perc + hűtés

Sütési idő

15-18 perc

Adag

1 roládhoz

Szint

Közép haladó

Hozzávalók

A piskótához:

6 db tojássárgája

6 db tojásfehérje

csipetnyi só

12 dkg porcukor

4 dkg kakaópor (cukrozatlan)

1/2 tk szódabikarbóna


A krémhez:

20-25 dkg málna (fagyasztott is lehet)

10 dkg barna cukor

1/2 rúd vanília

1/2 citrom vagy zöldcitrom reszelt héja

25 dkg tejszínes krémsajt (mascarpone)

1,5 dl tejszínből vert hab


Díszítéshez:

étcsokoládé, cukor díszek, málna

Elkészítés

A piskótához egy nagy lapos tepsit (az enyém 30x36 cm) béleljünk ki sütőpapírral. A sütőt melegítsük elő 190 fokra.

A tojásfehérjéket egy csipetnyi sóval és a porcukor 1/3-ával - robotgép segítségével - kemény habbá verjük. A tojássárgákat a maradék cukorral - szintén a gép segítségével - fehéredésig keverjük. A kakaót összekeverjük a szódabikarbónával.

A tojássárgás részbe széles, óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a fehérjehabot, majd beleszitáljuk a kakaós keveréket és finom mozdulatokkal azt is belekeverjük.

A masszát egyenletes rétegben elterítjük a tepsin és kb. 18 perc alatt készre sütjük.

Amíg sül, készítsünk elő egy tiszta konyharuhát, amit enyhén nedvesítsünk be. Erre emeljük át a megsült piskótát a sütőpapíros résszel felfele. Vegyük le róla a sütőpapírt és még melegen csavarjuk fel a hosszabbik oldalánál kezdve a tésztát. Hagyjuk így kihűlni.

A krémhez a málnát a cukorral és az ízesítőkkel és lábasba tesszük és közepes lángon pár perc alatt sűrűre főzzük. Ha kihűlt összekeverjük a krémsajttal és beleforgatjuk a felvert tejszínhabot is. Tegyük hűtőbe 10-15 percre.

A sütemény összeállításához a piskótát kifektetjük magunk elé és egyenletesen elkenjük rajta a málnás krémet, majd feltekerjük. Egy hosszúkás tálra rakjuk.

Tetejét díszíthetjük olvasztott csokoládéval, gyümölcsökkel és cukor gyöngyökkel.

Fogyasztás előtt hűtőben pihentessük legalább 1 órát.


TIPP:

- ha málna krémet át is passzírozhatjuk egy szűrőn, így megszabadulunk a magoktól és egy sokkal homogénebb krémet kapunk.

jó étvágyat!




bottom of page